• Nagyon erős vizelet szag

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Már régóta szenvedek (kb. 1 éve) a nagyon erős (inkább bűzös) vizelet szagtól, melynek okát még megfigyeléseim után sem találtam meg. (pl. valamilyen étel, menstruációs ciklus, folyadékfogyasztás, napszak változásai) Olyannyira zavaró, hogy szégyenérzéssel tölt el, mikor valaki utánam használja a mellékhelyiséget.. Összefoglalva, megpróbálom tüneteimet felsorolni, melyek a következők: Vesekő problémámat ESWL kezeléssel orvosolták, a vizelet tenyésztésben sem találtak semmit. (azt gondoltam ez lehet az okozója a vizeletem erőteljes szagának de ezzel sincs összefüggésben) Nőgyógyászati szempontból is mindent rendben találtak a kenetvétel majd a tenyésztés után. Megemlíteném, hogy kb. 2 éve endokrinológus szakember diagnosztizált nálam pajzsmirigy alulműködést de semmi kezelést nem kaptam rá. (Vajon lehet ez a betegség okozója a gondjaimnak?) Vér vételem is volt februárban, de ott csak pár értékem volt leginkább alacsonyabb, viszont a koleszterin szintem igen magas értéket produkált. (hozzátenném, normál testalkatú vagyok) Ami még eltérő volt, az a kalcium szintem, 0 értéket mutatott. Az emésztésem sem a legjobb, szorulás, székrekedés, teltségérzet gyötör. (szedtem rá Progastro-t de erőteljesen nem enyhített a tüneteimet) Ezek mellé állandó derékfájás is társul. Nagyon fáradékony, érzékeny, ingerlékeny, motiválatlan, bezárkózott lettem az utóbbi 4 hónapban ezen problémáim miatt (gondolom) és nem nyitok a külvilág felé. Nagyon megvisel pszichésen is. Várom válaszát! Köszönettel:

        Dr. Szegedi Krisztián válasza a vizelet témában

        Ismételt vizelet vizsgálatot, esetleg 24 órás vizelet vizsgálatot javaslok. Belgyógyászati-nephrológiai kivizsgálást javaslok.


        Dr. Szegedi Krisztián
        urológus

        Dr. Szegedi Krisztián
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 02., 10:59; Megválaszolva: 2011. május 07., 17:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: