Prosztata túltengés

Kedves Doktor úr, nő.! Édesapám urulogusnál járt, ahol prosztata túltengés 1 stádiumot irtak a lapjára.Volt kézi vizsgálat és ultrahangos vizsgálat, ahol megnéztek mindent a vesét, a hugycsövet stb nem találtak nála koros elváltozást.Viszont a vérviszgálatnál psa szintje rettentő nagy lett29, 34, a többi lelet jó lett még a tesztoszteron szintje is.Kapott antibiotikumot, de nem segitett, igy se lett jobb psa szintje. Az első stádium mit jelent? Az hogy ez már rák, főleg hogy psa szintje ilyen magas? Itt akkor mindenképp rákról van szó? Köszönöm előre is válaszát.

Dr. Csuth Ágnes válasza prosztata témában

Kedves Kérdező!

25ng/ml felett akár egészen több száz vagy ezres PSA koncentráció esetén a prosztatarák valószínűsége nagy. A PSA koncentráció összefügg a beteg korával, a prosztata volumenével, ezért az össz PSA koncentráció értékelését néhány egyéb addicionális PSA vizsgálat segíti. Mindenképpen menjenek vissza az urológiára, további vizsgálatok indokoltak. Azonban daganatról csak akkor beszélhetünk, ha szövettan igazolta.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. október 05., 10:53 ;Megválaszolva: 2009. október 05., 10:53
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Extra magas PSA
Enyhe mellékhere gyulladás?
Vizelési probléma?
Prosztata nagyobbodás
Húzó érzés majd élesen szúró...