• Prosztatakő

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        TISZTELT DR ÚR NŐ! 26 ÉVES VAGYOK ÉS 2003-BAN VÓLT EGY BAKTERIÁLIS PROSZTATA GYULLADÁSOM, AMI SAJNOS ELHÚZODOTT, MERT AZ ELSŐ TENYÉSZTÉSEK NEGATÍVAK LETTEK ÉS NEM KAPTAM KEZELÉST.2004-BEN MUTATTÁK KI ÉS AKKÓR ANTIBIOTIKUMOT KAPTAM RÁ.EZUTÁN TÖBB TENYÉSZTÉS EREDMÉNYE IS NEGATÍV LETT. A PANASZOK NEM SZŰNTEK MEG.GYÓGYNÖVÉNYEKKEL, GYULLADÁSCSÖKKENTŐKKEL PRÓBÁLKOZTAM AMIK ENYHÍTETTEK A PANASZOKON DE SAJNOS NEM GYÓGYÚLTAM MEG. MOST FEBRUÁRBAN ULTRAHAN VIZSGÁLATON KIDERŰLT, HOGY PROSZTATAKÖVEM VAN 9MM-ES.JELENLEG MEREVEDÉSI ZAVAROK, LIBIDÓ CSOKKENÉS, ESETENKÉNT VÉRES ÓNDÓ, GYENGE VIZELETSUGÁR, FESZÍTŐ ÉRZÉS, NÉHA FÁJ. AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI, HOGY MIT LEHET VELE CSINÁLNI, HOGY LEHET ELTÁVOLÍTANI ÉS, HA ELLEHET MENNYIRE KOMOLY BEAVATKOZÁSSAL

        WEBBeteg szakértő válasza a prosztata témában

        Tisztelt Kérdező!

         A prosztatakő (inkább meszesedés a prosztatában) önmagában különösebb teendőt nem igényel. A panaszait illetően szükség lenne szerintem ismételt urológiai vizsgálatra, herék ultrahangos áttekintésére, ondó bakteriális tenyésztésére az ismételt gyulladás kizárására, mely okozhat merevedési zavarokat. Gyenge vizeletsugár esetén vizeletürítéses vizsgálat is szerencsés lehet a további okok felderítésében. A libidó csökkenés a panaszaihoz társult szorongás miatt alakulhatott ki (amennyiben más szervi eltérés nincs), a gyógyulás után valószínűleg elmúlik.

        Egyébként a prosztatakő kivételére mellékes beavatkozásként a húgycsövön keresztüli prosztata részleges eltávolítása során kerül sor, önmagában végzése főleg ilyen fiatal korban nem javallott.

         

        Dr. Benyó Mátyás

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-14 09:48:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Ur! 1 honapja volt fitymafek mutetem es merevedeskor meg mindig erzekeny es faj ha hatrahuzom a bort. Es kisebb serulest meg mindig latok. Olyan mintha meg mindig be tudna szakadni. Lehet hogy nem jol hajtottak vegre a mutetet? Vagy varjak...