Véres váladék a vizeletben?

Tisztelt Doktornő! Az elmúlt hónapokban néha néha észrevettem, hogy a hólyagom körül az alhasamba enyhe tompa fájdalmat éreztem. Mivel nem gyakran fordult elő és főleg olyankor amikor sokat ülte, ezért csak a görnyedtségnek tudtam be. Nem tudom, hogy az normálisnak számít-e hogy viszonylag sokat járok wc-re ugyan is miután ittam akár egy pohárnyi vizet az kb 15-20 perc alatt át is folyik rajtam és már el is kell mennem. ez nem minden esetben fordul elő de pl ha sokat ülök akkor szintén előfordul. Ezeket leszámítva IBS-em is van ha ezért alhasamnál néha görcseim is szoktam lenni, ezek szerencsére nem túl gyakran és nem túl erősek. Valamint néha belül mintha a végbélnyilásom felett is fájna kissé. Van amikor hirtelen belenyilall a fájdalom (De azt olvastam erről, hogy az ottani izmok akaratlan összehúzódásai is okozhatják, ha jól tudom proctalgia a neve és ez már sok sok éve megvan nálam) , viszont van amikor tompán el kezd fájni. Hozzáteszem belső aranyerem is sajnos van már egy pár éve, talán ez lehet ennek az okozója. Ezeken kívül ha sokáig nem megyek el mosdóba annyira hogy az már fáj, azon esetben amikor elmegyek végül és kiürül a hólyagom enyhén az is fájni szokott. Ami viszont engem kifejezettem aggaszt az egy tegnap történt eset. Amikor elmentem ugyan is mosdóba akkor a wc csésze szélére a vizelettel egy kis piros rész is kijött (ezt le is fotóztam és csatoltam a képet) . Nagyon megijedtem először, ugyan akkor azt láttam, hogy maga a vizelet teljesen tiszta volt, sőt mivel kicsit több vizet is ittam szinte átlátszó volt teljesen (nagyon enyhén sárga) . Ez 1-2 hónapja már megtörtént velem csak egy kicsit más kontextusban. Önkielégítés után az ondóval egy szintén kb ekkorka pici piros rész ürült, de maga az ondó teljesen fehér volt. Akkor azt gondoltam, hogy bizonyára csak kicsit erősebben csináltam és amiatt alakult ki ezért akkor nem foglalkoztam vele. Sajnos mivel szorongással is küzdök ezért utána néztem több dolognak is és azt láttam hogy a problémám okozhatja vese/prosztata daganat valamint amiktől jobban tartok hólyag illetve húgycső daganat is. Az lenne a kérdésem, hogy ezek az én koromban milyen gyakran fordulnak elő? A tünetek alapján mennyire valószínű a hólyag vagy húgycső daganat? Nagyon aggódok miattuk és a kezelésük miatt is. Válaszát Előre is Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Baki Márta válasza Alhasi érzékenység, véres vizelet témában

Tisztelt Levélíró!

Levele alapján valóban úgy tűnik, hogy fél a különböző betegségektől. A húgyhólyag és húgycső daganat általában dohányosok körében fordul elő. A prosztatarákkal együtt leginkább a 60 éves korosztályban kerülnek felismerésre, így nem nagyon valószínű, hogy az Ön esetében elsősorban ilyen betegségre kell gondolnunk. Az alhasi érzékenység az IBS következménye is lehet, hogy ez kismedencei gyulladást okoz. A panaszai miatt viszont mindenképpen javaslom, hogy forduljon urológushoz – nem kell hozzá beutaló, de jobb, ha időpontot egyeztet velük. Amint levelében is írta, elsősorban a húgycső, vagy esetleg a makk elváltozásait kell megvizsgálni (például vékony nyálkahártya, esetleg egyéb gyulladás, stb…).

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2021. május 11., 11:42; Megválaszolva: 2021. május 16., 06:16
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Alhasi és vese fájdalom
Tisztelt doktor úr/nő! Kérdésem az lenne, hogy édesapámnak alhasi fájdalma van és fájnak a veséi. Tavaly volt vérvételen és vért találtak a...
Jobb oldali derek és alhasi fajdalom
Jo napot! Tegnap este eros szuro, fajdalmat ereztem a derekam tajekan, jobb oldalt, ami elo sugarzott a hasam also jobb reszere is. Hanyingerem is volt, es...
Véres vizelet
T. Doktor Úr/Nő! Afelől érdeklődnék, hogy amikor fertőzés (cystitis) miatt lép fel a véres vizelet, a vér tulajdonképpen honnan származik? ...
Véres vizelet nőnél - Mennyire...
Véres a vizeletem és a vizeletürítés is alhasi fájdalommal is jár. A vizeletben mintha véres nyálkahártya darabok is lennének (a havi vérzés nem...
Lágyéksérv utáni herefájdalom