Extra magas PSA

Tisztelt Doktor Úr, magas a PSA szintem, 2015 óta 15-ről legutóbb 46. 2 biopszia volt, 2015 és 18, mindkettő negatív. Most PCA3 vizsgálaton 27 lett az érték. Évek óta gyakori éjjeli vizelés van 2-3, de van, hogy óránként. Orvostól orvosig ebből a "rák" körből, ami eddig még hálistennek nem igazolódott, nem sikerül kilépni (PSA, biopszia slussz) , egy alkalommal 2018-ban kaptam biopszia előtt valami gyógyszert, az akkor 5 nap alatt 36-ról 20-ra levitte a PSA-t. Azóta nem kapok több orvosnál sem semmiylen gyógyszert, és az érték a különféle tökmag, szabalpálma termékekkel nem csökken, de különösebb panaszom nincs, csak aggódok, hogy pr. gyulladásból nem fejlődik-e ki nagyobb baj. Kérdésem, hogy mit tegyek, illetve a pr. gyulladást hogyan lehet megállapítani? A PCA3 vizsgálatot végző orvos szerint is azért volt annyira fájdalmas, mert be van gyulladva. Mit javasol, mit tegyek, a fájdalmas vizsgálatoktól már félek. Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza prosztata témában

Javasolt prosztata MRI vizsgálat elvégzése!

Kérdés: 2021. március 17., 21:17; Megválaszolva: 2021. március 18., 10:43
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Enyhe mellékhere gyulladás?
Vizelési probléma?
Prosztata nagyobbodás
Húzó érzés majd élesen szúró...
Bizsergő érzés a péniszben