Prosztata nagyobbodás

Tisztelt Doktor Úr! 2010-ben prosztata nagyobbodást állapítottak meg,PSA 5,8 ng/l. 2014-re Tamsudil szedése mellett a PSA 0,017ng/l lett. Azt követő 6 évben nem végeztek PSA vizsgálatot. 2020 08.06-án az évenkénti ellenőrző vizsgálaton a következőt állapították meg: Státusz: jobb here tyúktojásnyi,min.hydrocele RV: Jókora szilványi, előredomborodó, mirigyes nem érz. prostata UH: Herék homogének, jobb oldalon felszaporodott folyadék. A prosztata a hólyagba kifejezetten bedomborodik. Vesékben pangás szerk. elt. nincs. Ekkor Tadusta gyógyszert írtak fel,PSA nem készült. Három honap /11.10./ múlva a PSA érték 5,43 ng/l. Ezt a gyógyszert szedem 4,5 hónapja amikor elolvastam a gyógyszer tájékoztatót, aminek egy bekezdését nem tudom hogyan értelmezzzem. Ebben kérem a segítségét. " Egy fokozott prosztatarák - kockázatának kitett férfiakkal végzett klinikai vizsgálatban a dutaszteridet szedő férfiaknál gyakrabban fordul elő a prosztatarák súlyos formája, mint azoknál, akik nem szedtek dutaszteridet. " Kérdésem az lenne,hogy merjem tovább szedni ezt a gyógyszert? Mivel lehetne helyettesíteni? Ilyen magas PSA /5,43ng/l/ érték után mi következhet? Mi a teendőm? Megtisztelő válaszát megköszönve: Mihály

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza prosztata témában

Nyugodtan szedheti a gyógyszert. A dutaszterid csökkentheti a PSA értéket, ezt a kezelőorvosnak a PSA értékelése esetén tudnia kell.

Kérdés: 2020. december 12., 11:54; Megválaszolva: 2020. december 12., 14:44
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Extra magas PSA
Enyhe mellékhere gyulladás?
Vizelési probléma?
Húzó érzés majd élesen szúró...
Bizsergő érzés a péniszben