• vélemény kérés MR vizsgálatról

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Szeretném véleményét kérni. Mennyire súlyos? Kell-e műtét? Mi a megoldás? Mit javasol? Idézem a vizsgálat eredményét. A prostata 56x52x57 mm. A transitionalis zóna megnagyobbodott, inhomogénen, mérsékelten csökkent T2 jelmenetet mutat, melyen belül körülírt diffúzió-gátlás nem azonosítható. A kóros jelmenet a jobb oldali vesicula seminalis egészére és a bal vesicula medialis felére is ráterjed. Perifériás állománya elkeskenyedett, szabályos szerkezetű. A hólyag vizelettel közepesen telt, kontúrja ép. A zsírszövetek szabadok. A gastrointestinalis traktus megítélhető szakaszai kóros eltérést nem mutatnak. A kismedencében folyadékgyülem, kóros méretű nyirokcsomó nem ábrázolódik. A bal femur proximalis diaphysisén 17 mm átmérőjű, natív T1 mérésen jelszegény, postkontrasztosan halmozó, körülírt terület ábrázolódik. Vélemény: A prostata transitionalis zónájában diffúz, PI-RADS-3-nak megfelelő jelmenet, melynek hátterében a vesicula seminalisok infiltratióját és a bal femurban látott, metastasisra susp. eltérést is figyelembe véve klinikailag significans térfoglaló folyamat valószínűsíthető. Különösebb panaszom nincs. Gyakori vizelési inger van.

        Dr. Papos István válasza a prosztata témában

        Prosztata biopszia elvégzése javasolt.


        Kérdés: 2020. november 02., 14:38; Megválaszolva: 2020. november 04., 17:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdv doktor úr! Egy olyan kérdésem lenne hogy tegnap használtam A péniszpumpámat és egy lilás színű kisebb területen folt jelent meg, Ez mitől lehet és mit tegyek??? Mellékeltem egy képet is hát ha ez alapján megtudja nekem mondani mi a...
        A hozzatartozom Prosztata mutet utan 5. Heten a psa erteke 2.3! Mutet elott 44 Volt. Gondolom nulla a jo ertek, ha nincs prosztata. De nem kellene varni 8 hetet a mutethez kepest?! Bizakodhatunk, ismeteljuk meg a labort? Koszonom
        Tisztelt Doktor úr! Jobb oldali alhai, petefészek környéki lágyékba és combba sugárzó, illetve jobb oldali köldök melletti fájdalom miatt kismedencei MR vizsgálaton vettem részt. Vakbélműtétem már volt emiatt fél éve, de a panaszaim nem...