• Magas psa

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A keresztapam 58 eves, cukros. Ejszaka 2-3 alkalommal Pisilt. Nappal is nehezebben indult a vizelet es sokszor kellett neki, ezert tavalyhoz kepest elment egy fizikais vizsgalatra, es erre 4. napra egy psa laborra. Utobbi nagyon magas lett 44. Nem tudjuk, hogy a fizikalis vizsgalat utan mennyi idon belul lehet menni, errol senki nem mondott semmit. A fizikalis vizsgalaton 39*38 prosztatat irtak neki, jobb oldalon apikalisan tomott prosztata. Mast nem mondtak. A labor erteke miatt, illetve mert interneten olvasni kezdett teljesen depis lett, hogy 20 Felett tuti rakos stb. A csaladban nem volt ilyen megbetegedes. A fizikalis rdv utan nem gond, hogy laborba ment? Okozhatta ezt a magas erteket? Letezik olyan, hogy ennyire magas a psa de megse rakos az ember.

        Dr. Papos István válasza a prosztata témában

        A fizikális vizsgálat ilyen mértékben biztosan nem emeli meg a PSA szintet. Javaslom a transrectalis prosztataultrahangvizsgálat elvégzését, ezt követően prosztatabiopszia elvégzése javasolt.


        Kérdés: 2020. augusztus 31., 21:49; Megválaszolva: 2020. szeptember 01., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 43 éves nő vagyok.Szeptember elején kerültem a sürgősségire derékfájással és csillapíthatatlan hányással. Labor és CT vizsgálatot követően megállapították, hogy van egy 5 mm-es ureter kövem. Bent tartottak, és...
        Tisztelt Doktor Úr! Kicsivel több mint 7 éve vagyunk együtt a feleségemmel, eddig rendben volt a szexuális életünk, viszont nagyjából 2 hónapja merevedési problémák léptek fel. Előjáték közben lelankad illetve nem elég merev a...