• Gyulladás/fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr úr/nő! Egy ideje alhasi/ágyéktáji fájdalmat érzek,vizeletem erősebb szagú/sötétebb. Vizelésnél és utána égő/csípő érzést érzek a húgycsőnyílásnál. Gyakran van vizelési ingerem.(de nem mindig vagy keveset vizelek) Nehéz eldönteni/mivel a herém és az alhasam között fáj sokszor. (tompább fájdalom) Ezekkel a panaszokkal fordultam urológushoz magánklinikára.(Hátha segítőkészebbek,mert még a Coronavírusos dolgok előtt, elmentem helyi urológiára ott elküldtek nincs semmi bajom...) A vizsgálat pár percig tartott. "külső genitáliák: épek Herék:épek Gáti tájék:szabad Prostata:gesztenyényi,mirigyes,nem érz." Azt mondta dr úr :5 nap bő folyadék és szedjek urzinolt. De kért egy vizelettenyészést is. A vizelettenyésztés negatív lett,urzinolt felszedtem,de nem múltak a panaszok. Lehet azért lett negatív a vizeletminta mert "nem középsugaras vizelet volt?" Őszintén szólva, nem voltam meggyőzve ezzel a vizsgálattal,(nem voltak túl segítőkészék) de kierőltettem magamból egy fiolányi vizeletet és leadtam ahová le kell. Ez lett volna a baj?Bővebb sugarú,esetleg reggeli vizeletre lett volna szükség? Már arra is gondoltam ,hogy ex-páromnak(nem túl rég szakítottunk) volt hüvelyi folyása/kellemetlen szaggal stb ott lenn, de nem igazán fordult ezzel orvoshoz míg együtt voltunk....(Beszéltünk róla,"majd elmegy" alapon abba maradt,megpróbálta inkább gyakoribb higéniával orvosolni) Lehetséges,hogy valami gombás vagy egyéb fertőzés okozza a panaszokat? Kihez forduljak? urológushoz vagy nemi betegségekkel foglalkozó orvoshoz? Esetleg kérjek előre valahol valamilyen laborvizsgálatot? Milyen vizsgálatokat kellene kérnem? Mivel a legutóbbi Dr úr, nem volt túl segítőkész pár perc alatt kb lerázott.(és még fizettem is jó pár ezret) Gondoltam keresek egy olyan urológust, ahol csinálnak ultrahangot is és talán segítőkészebbek. Érdemes az ultrahang? Vagy egyéb vizsgalatot kérjek valahol és úgy menjek urológushoz? Kérem segítsen,tanácstalan vagyok.Azt se tudom már hová forduljak. Szeretném értelemszerűen "felesleges 20-30 ezrek kidobását elkerülni. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét. Üdvözlettel: Tamás

        Dr. Papos István válasza a vizelet témában

        Amennyiben a vizelettenyésztés negatív volt, akkor a baktérium okozta húgyúti fertőzés kizárható. Számos egyéb eltérés is okozhat vizelési panaszokat illetve alhasi dyscomfortérzést. A szokásos vizsgálaton kívül javasolt hasi-, kismedencei ultrahangvizsgálat elvégzése is.


        Kérdés: 2020. június 09., 08:30; Megválaszolva: 2020. június 10., 22:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Közel 10 éve szenvedek a rejtélyes Proctalgia fugax nevű betegségtől, ezt a diagnózist a tünetek alapján állapítottam meg. Miszerint kb. havonta-kéthavonta éjjel szúró fájdalmas érzésre ébredek a végbélnyílástól...
        Tisztelt Doktor Úr! Folyamatos vizelési ingerre Monural port, hatástalanság miatt utána Ciprinolt kaptam. Ez sem segített. Urológushoz mentem. Aznap reggeli HATODIK vizeletből készült tenyésztés. Suprexet írt fel. Az eredmény 4 nap múlva...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.