Gyulladás/fertőzés?

Kedves Dr úr/nő! Egy ideje alhasi/ágyéktáji fájdalmat érzek,vizeletem erősebb szagú/sötétebb. Vizelésnél és utána égő/csípő érzést érzek a húgycsőnyílásnál. Gyakran van vizelési ingerem. (de nem mindig vagy keveset vizelek) Nehéz eldönteni/mivel a herém és az alhasam között fáj sokszor. (tompább fájdalom) Ezekkel a panaszokkal fordultam urológushoz magánklinikára. (Hátha segítőkészebbek,mert még a Coronavírusos dolgok előtt, elmentem helyi urológiára ott elküldtek nincs semmi bajom...) A vizsgálat pár percig tartott. "külső genitáliák: épek Herék: épek Gáti tájék:szabad Prostata: gesztenyényi,mirigyes,nem érz." Azt mondta dr úr: 5 nap bő folyadék és szedjek urzinolt. De kért egy vizelettenyészést is. A vizelettenyésztés negatív lett,urzinolt felszedtem,de nem múltak a panaszok. Lehet azért lett negatív a vizeletminta mert "nem középsugaras vizelet volt? " Őszintén szólva, nem voltam meggyőzve ezzel a vizsgálattal, (nem voltak túl segítőkészék) de kierőltettem magamból egy fiolányi vizeletet és leadtam ahová le kell. Ez lett volna a baj? Bővebb sugarú,esetleg reggeli vizeletre lett volna szükség? Már arra is gondoltam ,hogy ex-páromnak (nem túl rég szakítottunk) volt hüvelyi folyása/kellemetlen szaggal stb ott lenn, de nem igazán fordult ezzel orvoshoz míg együtt voltunk.... (Beszéltünk róla,"majd elmegy" alapon abba maradt,megpróbálta inkább gyakoribb higéniával orvosolni) Lehetséges,hogy valami gombás vagy egyéb fertőzés okozza a panaszokat? Kihez forduljak? urológushoz vagy nemi betegségekkel foglalkozó orvoshoz? Esetleg kérjek előre valahol valamilyen laborvizsgálatot? Milyen vizsgálatokat kellene kérnem? Mivel a legutóbbi Dr úr, nem volt túl segítőkész pár perc alatt kb lerázott. (és még fizettem is jó pár ezret) Gondoltam keresek egy olyan urológust, ahol csinálnak ultrahangot is és talán segítőkészebbek. Érdemes az ultrahang? Vagy egyéb vizsgalatot kérjek valahol és úgy menjek urológushoz? Kérem segítsen,tanácstalan vagyok.Azt se tudom már hová forduljak. Szeretném értelemszerűen "felesleges 20-30 ezrek kidobását elkerülni. Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségét. Üdvözlettel: Tamás

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza vizelet témában

Amennyiben a vizelettenyésztés negatív volt, akkor a baktérium okozta húgyúti fertőzés kizárható.

Számos egyéb eltérés is okozhat vizelési panaszokat illetve alhasi dyscomfortérzést.

A szokásos vizsgálaton kívül javasolt hasi-, kismedencei ultrahangvizsgálat elvégzése is.

Kérdés: 2020. június 09., 08:30; Megválaszolva: 2020. június 10., 22:58
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Mitől lehet?
Szemcsés vizelet mire utalhat?
Kedves Doktor úr! Ma a vizeletemben kis sárgás színű vonalka alakú szemcséket láttam, és valami ugyanilyen színű nagyobb dolgot, egy kicsi gyűrt...
Mikrovér a vizeletben
Folyamatos bal alhasi fájdalom, min. 2 hónapja mikrovér a vizeletben, mennyire normális ez? Két hónapja labor eredmény: vér és sok baktérium a...
Vizelet üledék
Tisztelt Doktor Úr! A laborvizsgalatom eredménye miatt kérdeznék öntől. A következő eredményt kaptam,nagy labor vizsgálaton voltam. Néhány...
Suru vizeles
Gennyes vizelet Tisztelt Doktorúr! Fel eve vettem eszre,hogy surubb vizelesi ingerem van illetve nagyon csip a vizeletem. Elmentem haziorvosomhoz aki...