Gyakori vizelési inger

Tisztelt Doktor úr! A minap arra figyeltem fel, hogy vizeletürítés után újra éreztem az ingert. Többször egymás után. Mivel nem tartottam normálisnak, így háziorvoshoz mentem. Tesztcsíkkal megnézte a vizeletem, ami teljesen negatív volt. Végzett UH-ot, ami alapján petevezeték/fészekgyulladást mondott. Még annyit hozzátennék, hogy december végén volt egy húgyhólyaghurutom, ekkor véreset is pisiltem, és őrülten fájt. Most nem fáj, nem is véres, és minden egyes ürítésnél normál mennyiség távozik. Viszont egyáltalán nem iszom sok folyadékot (sajnos) , ami ezt indokolná. Ezért is tűnt úgy, hogy valami nincs rendben. A háziorvos írt fel Ciprinolt, és Apranaxot. De semmi hatást nem érzek. Egyébként se fájdalom, se láz, semmi nem társul, csak a gyakori vizelési inger és vizelés van. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet ennek az oka? Fel kell-e keresnem emiatt urológust? Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel, Mónika

Dr. Papos István válasza Vizelet témában

Mindenképpen keressen fel urológiai szakrendelést.

Vizelettenyésztésre lenne szükség.

Kérdés: 2020. február 07., 21:32; Megválaszolva: 2020. február 09., 21:57
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Kisebb vérzés a makkon
4 CT hatása a herére
Lágyéksérv utáni herefájdalom
Mi ábrázolódik a képeken? Ha a...
Megduzzadt herezacskó