• Krónikus prostatitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Több mint 5 éve szenvedek krónikus prosztata gyulladásban. Rendszeresen járok az urológus orvosomhoz, aki egy idős, tapasztalt orvos. Rengeteg fajta antibiotikumot szedtem, kipróbáltam a fluorkínól típusút is, mint pl.: Levoxa 500 mg, stb. Az antibiotikum használat után a tünet csökken, de kb. 2-3 hét múlva visszaesek. Barátnőm, feleségem nincs, tehát szexuális úton ki van zárva a felülfertőzés. Folyamatosan, több éve szedem az Omnicot az orvosom tanácsára. Javasolta, hogy folyamatosan használjak tökmagolajat. Ennek ellenére amikor fizikális vizsgálatom van, mindig fáj a dülmirigy, vizsgálatkor érzékeny, az érzett fájdalom erős. Az ultrahang vizsgálat nem mutat semmi különleges eltérést. Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudok kigyógyulni belőle. Elkezdtem kutakodni az interneten az ncbi pubmed szakmai fórumon, ahol angol nyelvű tanulmányok, kutatási cikkek jelennek meg. Rábukkantam olyanra, hogy a quercetin flavonoid ígéretesnek tűnt a gyulladásban. A cikk itt olvasható: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10604689 Sajnos Magyarországon nincs olyan gyógyszer, ami quercetint tartalmazna, de az alábbi weboldalon rendelhető külföldről: https://www.vitalabo.hu/zeinpharma/quercetin-250-mg Hallottam, hogy a Pollstimol Cernil rozspollen kivonat is hatásos lehet, de mostanában hiánycikk lett Magyarországon, a gyógyszerészek nem tudták megmondani, mikor kapható. Találtam egy másik cikket, ahol az uro-vaxom gyógyszerrel végeztek kísérletet a prosztata gyulladásra: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Urovaxom+prostatitis Mit tanácsol, milyen úton lenne célszerű továbbhaladni? Kétségbe vagyok esve, hogy nem tudok kigyógyulni ebből. Köszönöm előre is a tanácsát!

        Dr. Papos István válasza a prosztata témában

        A Pollstimol Cernil valóban hatásos lehet, az urovaxommal nincs tapasztalat krónikus prosztatagyulladás kezelésében

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 25., 20:01; Megválaszolva: 2019. április 30., 20:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: