• Visszatérő felfázás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Egy rövid előzmény ként vissza emlékezve többször volt felfázásos panaszom, hogy vizelési ingerem volt mely csípős égető érzéssel járt. Ez szinte gyermek korom óta meg volt ahogy emlékszem. Ezeknek gyakorisága nem sűrűn fordult elő de kivizsgálásra sosem mentem. 39.éves koromban szintén előjött ősszel a körülmények sajnos adottak voltak a munkahelyen, ekkor már elmentem ügyeletre kaptam antibiotikumos kezelést majd a házi orvosomnál egy teljes körű vérkép amelyben egy csillag sem volt, 3hét után normalizálódott a helyzet. Most ismét előjött a kora tavaszias időjárásban szétgombolt kabáttal, másnap baloldali vese tájékon nagyon nagy fájdalom a vese körül, ügyeletre elmentem Ciprinol 500mg tabletta egy hét után a csípős kellemetlen sok vizelés megmaradt. Majd úgy döntöttem nem állok meg megyei szinten urológia szakambulancia kivizsgálás. Ott a panaszok alapján úgy kezelnek, hogy prosztata gyulladás mely biztosan volt többször is! Meg ultra hangoztak, has puha betap, vesék fiz.neg Uh helyben; a vesékben pangás nincs a hólyagban kp.vizelet ép hólyag konturu a prostatában meszesedés. külső gen anat ép. RV; geszt.sima mirigyes nem érz.prost. Diagnózis; Cystitis acuta. kaptam Avatac tabbletát mely elfogyott és vény nélküli kúpot. Holnap kell mennem hasi UH ra és a héten vissza mert a labor függőben van. A kor előre haladtával kezd nagyon aggasztani ez a dolog ha tudna valami megnyugtató dolgot erről mondani. A csípős gyakori vizelet megszűnt de pszichésen aggaszt a dolog és ezáltal gyakran érzem úgy, hogy nyom a vizelet. Két gyermekes család apa vagyok a szexuális étvágyam elég nagy oly annyira, hogy sokszor a feleségem mellett önkielégítést is szoktam alkalmazni és mióta ez az állapot tart fájdalmas az együttlét, sőt nagy ingerenciám sincs rá. Bár 1,5 évvel ezelőtti ilyen problémánál is ugyan ez fenn állt de egy hónap után normalizálódott a helyzet. Kérem nyugtasson meg, hogy ezt ugye 40 évesen helyre lehet hozni. Félre nem járok így a fertőzést én kizárnám. Egészséges életet élek úgy gondolom életemben mindig sportoltam a mai napig 179 cm magas és 79kg súlyú illető vagyok alkoholt alkalom adatán nagyon keveset fogyasztok viszont cigizni cigizek 25 éves korom óta! Vércsoport szerinti étrenden élünk és főzünk, zsír cukor, szénhidrát szegényen!(A) A hideget utálom és talán az egyik leg nagyobb hibám, hogy sajnos nehezen veszem magam rá a vastag öltözködésre két nadrág stb... -5fok alatt de úgy érzem muszáj lesz. Jelen esetben hiába van kint +10fog sokszor érzem süt, ingerel alulról a hideg, jelenleg is két pamut bokszer alsót hordok, nem tudom ezzel ártok e? Minden segítőkész jó tanácsát és akár negatívum, pozitívum szívesen fogadok! Üdvözletem!

        Dr. Papos István válasza a Prosztata témában

        A visszatérő prosztata gyulladás okozhat hasonló panaszokat. A gyógyszeres kezelésen túl a kiújulás megelőzésében néhány életmódbeli változtatásra lehet szükség. Kerülje a tömény alkoholt, a fűszeres ételeket, a kerékpározást. Nagyon fontos a hűvös illetve hideg időben történő megfelelő öltözködés, illetve uszoda használat után a fürdőnadrág lecserélése szárazra.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 18., 10:42; Megválaszolva: 2019. március 20., 13:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr, Egy hete a bal herémnél elkezdett fájni valami így elmentem egy ulltrahnagra magánrendelésre majd kórházba is. Mind a két helyen ugyan azt mondták: kezdődő sérvem van a bal lágyék részen, a heréim rendben vannak és a...
        Tisztelt Papos István Doktor Úr! Szeretném megtisztelô segítségét kérni a lent leírt tünetegyüttes diagnosztizálásában. Mielôtt belekezdenék a jelenlegi állapot ismertetésébe szeretném egy kicsit bemutatni a kórelôzményt. 2017-ben...