• Mi okozhatja ezeket az alhasi, deréktáji tüneteket?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tiszelt Doktor Úr! Junius második hetében voltam Urológusnál Pécsi Úró-klinikán, olyan panasszal mentem el hogy volt egy enyhe huzó érzés a deréktájban, majd ez kisugárzott néha az alhasamhoz, továbbá gyakori vizelés vettem észre, néha a herékben éreztem enyhe lüktető érzést, nem kimondótóttan fájdalmat, Klinikán megvizsgáltak Ultrahangal, veséket, hólyagokat, Prostatát, alhasat, semmit elváltozást nem láttak, továbbá a vizeletmintában sem volt kóros elváltozás és a vérvétel sem mutatott gyulladást vagy egyéb elváltozást, rektális vizsgálat után se volt probléma, akkor a Doktor szerint nem volt kimondott problémám, ezek a tünetek pár nap múlva el is múltak. Most Novemberben újból előjöttek szintén elég enyhék de azért zavaróak, ebből kifolyólag újból végig járom ezeket a köröket, mivel zavar, sokat gondolkodtam mi lehet az oka, esetleges felfázás de ha jól tudom akkor azt ki kellett volna mutatni már az akkori vizsgálat során is ugyan ezek a panaszok most is, nem tudok mire gondolni hogy merre tovább, annyi lenne a kérdésem még hogy körülbelül 1 évvel ezelőtt a páromnak volt egy gombás fertőzése, akkor a nőgyógyász azt mondta ha nincsenek tüneteim nekem akkor nem kell anti-biotikumot szednem, a páromnak írtak fel, mivel férfiaknál ezek sokszor tünet mentesek abból kifolyolag esetleg lehet hogy nálam lappangott és most okoz ilyen vesetájéki húzó tüneteket és gyakori vizelést néha napján hozzáteszem nem mindig, és ha igen akkor ezt anno az Urologus esetleg nem vette észre vagy nem mutatja ki a vizelet? Sajnos nem tudok mire gondolni már ez az egy ilyen jellegű problémája volt a páromnak azóta nekem pedig 6 hónap eltérésel jöttek ezek a tünetek, lehet hogy csak egy szimpla felfázás? Reggelente motoral járok munkában igy tél közeledtével elég hideg van má erre gondoltam.

        Dr. Papos István válasza a prosztata témában

        Mindenképpen javaslom az ismételt urológiai vizsgálatot esetlegesen fennálló prosztatagyulladás irányába.


        Kérdés: 2018. november 16., 15:03; Megválaszolva: 2018. november 20., 20:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Február elején bekerültem a sürgősségire, 4mm-es vesekővel. Azóta a röntgen szerint a kő távozott,de azóta is folyamatos tompa fájdalmat érzek hol az alhasban, hol a derekamban. Leginkább mozgáskor érzem. A vizelet nem...