Prosztata rák operáció utáni PSA emelkedés

Tisztelt Doktor úr! 2010-ben operáltak prosztata rákkal. Akkor a PSA értékem 20.volt Műtét után 0, 04.Lassan elkezdett emelkedni Capro gyógyszert kezdtem szedni.Ez vissza szorította egy ideig, majd megint emelkedni kezdett.18-körüli értékre. Most injekciót kapok 1/4-évente. Most fogom a 3.at kapni.Leuprorelin Sandoz.5mg.implantátum. A PSA értékem megint igen magas. Az első injekciónál 6, 5 volt a 2.nál 19 most a 3.nál már 36. Mire számíthatok ÖN szerint. Ebből van ki út? Menyi időm lehet még.Ön mit javasolna.Szeretném ha valami jót mondana és nem rázna le egy sablonos szöveggel. Köszönettel.P.I.

Dr. Papos István válasza prosztata témában

Mindenképpen módosítani kell a jelenlegi kezelésen, úgynevezett hormonrezisztens állapottal állunk szemben. Onkológussal konzultálva kemoterápia, vagy második generációs hormonkezelés a választandó megoldás.

Kérem keresse fel ennek tudatában ismételten kezelőorvosát, aki a további teendőket segít megszervezni.

Kérdés: 2016. március 17., 17:22 ;Megválaszolva: 2016. március 18., 10:17
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Extra magas PSA
Enyhe mellékhere gyulladás?
Vizelési probléma?
Prosztata nagyobbodás
Húzó érzés majd élesen szúró...