hemospermia

Tisztelt Papos Dr. Úr! 2010 óta egyre erősödő hemospermiám van (volt? ) Kb.nyárig már az ejakulátum 60-70 százalékában vér jött.Három éve MR vizsgálat történt ami felvetette prostata tumor gyanúját. Másfél éve biopsiát csináltak ami szerencsére negatív lett.Egyébként "normál"megnagyobbodásom van, ez gyógyszerrel még uralható.Saját javaslatomra ősszel márciusi kontrollban egyeztem meg a szakorvosommal.Őt csak személyesen tudom felkeresni (100 km.-re lakom) nem akarom gyakran terhelni sem őt, sem magamat. A kérdésem az, hogy létezhet tartós javulás? Már majdnem tiszta.Egyébként a PSA értékeim is fokozatosan javulnak másfél éve (3, 9 -ről 2.4re) .Kíváncsian várom véleményér és a tavaszi vérvételt! Köszönettel

Dr. Papos István válasza prosztata témában

A véres ondót prosztatttumor, prosztata- és vagy ondóhólyaggyulladás okozhatja. Amennyiben a panaszok csökkennek, az ondó majdnem tiszta, akkor nem szükséges sürgős kontroll. Amennyiben a panaszok kiújulnak, vagy erősödnek, esetleg nem múlik el teljesen a panasz, akkor kontrollvizsgálat, esetleg ismételt prosztatabiopszia szükséges.

Kérdés: 2016. január 21., 18:57; Megválaszolva: 2016. január 21., 19:27
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Extra magas PSA
Enyhe mellékhere gyulladás?
Vizelési probléma?
Prosztata nagyobbodás
Húzó érzés majd élesen szúró...