Mire számíthatok? Krónikus prostatitis, Enterococcus Faecalis, Idült mandula, Magas AST-érték

Tisztelt Doktor Úr! Hosszas (kb. 10 hónapig tartó) kivizsgálás után derült ki, hogy krónikus prostatitisem van. A vizeletből és az ejakulátumból az Enterococcus faecalis baktérium tenyészett ki, a vizeletben 10^3-on, az ejakulátumban 10^5-en csíraszámban. A véreredményben emelkedett az AST érték 232 (Referenciaérték: 0-200) , az urológus-andrológus főorvos a mandula góc szerepére is gyanakszik. Gyermekkorban gyakori volt a mandulagyulladás, jelenleg is idült a gégém. A fül-orr-gégészet az ő szakvéleményére vár. A fogászati vélemény negatív. A doktor úr szabadságon van, de egyébként is érdekelne az Ön véleménye is. Bizonytalan partnerrel védekezés nélküli sikertelen orális szex volt, illetve azt követően egy hónappal egy nyári este alkalmával csontig áztam. Igazából már nem is a kialakító ok érdekel, hanem az, hogy milyen eredményességgel és milyen időtávon várható javulás? Ha nem is gyógyulok meg teljesen, de tünetmentessé tehető-e az állapot? (Az interneten rémisztő történetekről olvasni) . Nincsenek erős fájdalmaim, inkább a csökkentő libidó, korai magömlés, merevedési zavar, reggeli merevedés és éjszakai erekció elmaradozása a fő tünet. A háziorvosom most napi 2x1 Curam Duo 875 mg / 125 mg tablettát írt fel. A kezelést tegnap kezdtem el bélflóra (Lacto 7) készítménnyel. E mellett szorongásos-depresszív panaszok is vannak, amelyek nem tudom, hogy milyen mértékben, de erősítik az egyébként is időlegesen fennálló szexuális panaszokat. A Viandros nevű készítményt már kipróbáltam, de a kellő merevedést az sem garantálta. Ön mit tanácsol? Mire számíthatok? Ugye nem kell évekig-évtizedekig szenvedni, mint ahogyan azt egyes fórumozók vagy kérdezők hozzászólásaiból látni? Mielőbbi válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Prosztata témában

A krónikus prosztatagyulladás kezelése türelmet igényel mind a beteg mind a kezelőorvos részéről. Gyógyulásig több hónapos gyógyszeres kezelés vezet, természetesen az esetlegesen fennálló gyulladásos gócok felszámolása elengedhetetlen.

Kérdés: 2015. június 30., 15:30; Megválaszolva: 2015. június 30., 16:24
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Heresorvadással Covid oltás
Dudor herezacskón
Mitől lehet?
Hímvessző, gyulladt nyirok ér?
Tanácstalan vagyok.