Visszatérő ureaplasma fertőzés

T. dr/drnő! 2011 decemberétől pár hetente visszatérő piros kiütések jelentkeztek a makkomon, amit bőrgyógyászom többszöri elhamarkodott és téves diagnózis ("ránézésre" candida, majd hpv tévdiagnózis) után átvittem urológia szakrendelésre. Ekkor nagyjából fél éve tartott a probléma, és erős végbélfájdalom is jelentkezett, amit akkor még nem kötöttem össze a kiütésekkel. Az urológián alaposan kivizsgáltak: a tenyészet mycoplasmát mutatott ki, tíz a másodikon csíraszámban, a doktor úr ureaplasma urealiticum okozta krónikus prosztatitiszt állapított meg nálam. Első alkalommal két doboz antibitikum segített, majd pár hét múlva visszaestem, valószínűleg a barátnőmtől visszafertőződve. (A kiütések minden alkalommal három nappal védekezés nélküli aktus után jelentek meg, pirosak, nem kiemelkedőek, fájdalmat, viszketést nem okoznak.) Azután nagyjából negyed évig kezeltek felváltva doxyciclin és sumamed antibiotikumokkal, mire a probléma megszűnt. Nagyjából nyolc hónapnyi tünetmentesség után tegnap ismét megjelent egy kiütés, amivel természetesen fel fogom keresni szakorvosomat. (Aki ez időpontban sajnos határozatlan ideig külföldön tartózkodik.) Kérni fogok új tenyésztést, továbbá a barátnőmet is el fogom vinni szűrésre, hogy ezúttal párhuzamosan kezeljenek bennünket. A hugyúti tünetek és a kiütések nem zavarnak annyira, de nagyon félek a prosztatafájdalom újbóli kialakulásától. Milyen kiegészítő kezelést tud ajánlani, amit a szakorvosom távollétében, vény nélkül is alkalmazhatok?

Dr. Papos István válasza ureaplasma témában

Igazából minél hamarabb tenyésztés elvégzése és szükség esetén antibiotikus kezelés lenne szükséges.

Minden egyéb pl. gyógynövénykivonat, csak tüneti kezelést jelent.

Fontos, hogy párhuzamosan partnerét is kezeljék.

Kérdés: 2013. július 22., 11:01 ;Megválaszolva: 2013. július 23., 16:36
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Ueraplasma mikoplasma
A baratnomnek irtak fel doxycyclyn 100ast es nekem is 10 napig kell szedni a szedestöl szamitott hany napig nem lehet szexualis eletet elni? Vagy esetleg...
Ureaplasma megint.....
Tisztelt doktor úr! Szexuális úton megkaptam az ureaplasma-t ami csak a fertőződés után egy évvel lett észrevévé addig csak enterococus-ra kezelt...
Post covid asszociált...
Sexuális élet műtét után
Kisebb vérzés a makkon