• Terhesvitamin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Doktornő!!!!!Elkezdtem szedni az Elevit terhesvitamint....Lehetnek mellékhatásai egy vitaminnak???

        Dr. Csuth Ágnes válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező! Ritkán lehetnek mellékhatásai, a betegtájékoztató szerint az alábbiak lehetnek: Ritkán* gyomor-bélrendszeri panaszok (pl. székrekedés, émelygés, hasmenés) fordulhatnak elő. Nagyon ritkán* túlérzékenységi reakciót okozhat, melynek tünetei lehetnek: kiütések, kipirulás, asztmás légzés, arc, nyelv, torok duzzanatával járó allergiás reakció. *Mellékhatások becsült gyakorisága: Ritka: 1000 beteg közül kevesebb mint 1-nél, de 10 000 beteg közül több mint 1-nél jelentkezik. Nagyon ritka: 10 000 beteg közül kevesebb mint 1-nél jelentkezik, beleértve az egyedülálló eseteket is. Érzékeny egyéneknél esetleg alvászavart, ingerlékenységet okozhat, ilyen esetekben a tabletta este történő bevétele kerülendő.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 29., 14:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: