• Mi a napi normálisnak számított magzatmozgás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        22 hetes kismama vagyok, és szinte egyáltalán nem érzek magzatmozgást csak maximum napi 2 halvány jelecskét. 21 hetesen voltam a védőnőnél és meg szerette volna hallgatni a szívhangot, és abban a pillanatban átbukfencezett a pici a másik oldalra. Egészen addig teljesen jól éreztem napi szinten a babát, csak azóta már nem annyira. Itthon meghallgattam dopler műszerrel és egész jól hallottam a szívhangot, de mégis félek, hogy beleakadhatott a köldökzsinórba. Az első kisfiam nyakán többszörösen rajta volt a köldökzsinór, de nála nem okozott problémát viszont a második kisfiam halva született és újraélesztették szintén a köldökzsinór miatt. Van olyan kórház, ahol a köldökzsinórt meg tudnák nézni, hogy nincs-e rajta a baba nyakán vagy más testrészén? Mennyi mozgást kellene napi szinten érezni? Sajnos a hasam a két fiam után elég nagy maradt annak ellenére, hogy rengeteget fogytam, és azt is mondta a védőnő, hogy lehet, hogy elbújt. A 16. hét óta kitűnően éreztem a kicsikémet naponta többször is, még ha csak apró érintések voltak is, most miért nem? Szívhang pedig van. 2 hete voltunk Zalaegerszegen a genetikán 24-én kedden kell ismét mennem Zalaegerszegre, mert van a családban egy szívrendellenességgel született baba a férjem testvérééknél, és mert a terhességem kezdetén sokféle antibiotikumot kaptam súlyos tüdőgyulladásra, igaz nem tartják egyiket sem problémának, azért ellenőrzik a terhességemet és mindig rendben volt minden. Ott meg tudják nézni a köldökzsinórt?

        WEBBeteg szakértő válasza a magzatmozgás témában

        A normál magzatmozgás ebéd után oldalt fekve 1 órán keresztül számolva minimum 10 mozgás. Ha kevesebb, CTG-t vagy keringési ultrahangot érdemes végezni. Ugyanezt érdemes tenni a magzati állapot pontos megítélésére - a köldökzsinór helyzete nem mindig ítélhető meg sajnos, és hivatalosan erről a szülészeti ultrahangot végző szonokráfus és szülész nem is nyilatkozhat, ezért ezt ne erőltesse. Ha valaki mégis mond valamit, azt - akár pozitív, akár negatív - nem lehet készpénznek venni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 19., 22:22; Megválaszolva: 2011. május 22., 21:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: