• Milgamma és terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Párommal kisbabát szeretnénk. Pár hete derült ki, hogy autoimmun sokizületi gyulladásom (RA) van, mivel kezelőorvosommal úgy döntöttünk hogy az RA miatti kezelést csak a terhesség után kezdik meg hamar teherbe kellene esnem. A múlt héten volt egy bölcsességfog műtétem ahol megsértettek egy ideget így folyamatosan zsibbad az arcom és a nyelvem. Erre a fogorvos azt javasolta hogy három hónapig Milgamma kapszulát szedjek. A betegtájékoztató szerint terhesség alatt nem ajánlott szedni. Tehát a kérdésem az lenne, hogy amíg próbálkozunk illetve biztosan nem tudom hogy terhes vagyok addig szedhetem a Milgammát? És ha nem akkor mivel helyettesítheném hogy a babának és nekem is jó legyen? Segítségét előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a B-vitamin témában

        Tisztelt Hölgyem! A Milgamma felhasználási előiratát idézem: "Terhesség és szoptatás Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A terhesség és a szoptatás időszakában 25 mg-ot meg nem haladó napi B6 vitamin fenntartás nélkül alkalmazható. Mivel a készítmény kapszulánként 90 mg B6 vitamint tartalmaz, terhesség és szoptatás idején alkalmazása nem ajánlott." Hogy helyette mi szedhető, erről kérdezze meg fogászát, illetve neurológusát - vagy csak a megengedhető napi max. B6 vitamin dózist kellene szedni (25 mg), vagy egy egész más hatóanyagú szert, ami hasonlóan segíti a sérült ideg regenerációját. A Milgamma betegtájékoztatóját ide kattintva olvashatja.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 05., 17:23; Megválaszolva: 2011. április 06., 20:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: