• Lokren szedése terhesen!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. 28 éves nő vagyok,8 éve napi fél Lokrent 20mg szedek.Ma nap folyamán voltam Belgyógyászaton,ugyanis van egy 10 hetes terhességem.Az orvos javaslatára nagyon árt a magzatra a gyógyszer,de nem tanácsos letennem ennyi év után!Borzasztóan megijedtem hisz első terhességem.Nem tudom mi tévő legyek ebben az esetben,milyen lehetőségek vannak?Ha gondot okozott eddig komolyan a napi szedése a gyógyszernek lehet tanácsos lenne elvetetnem így.Bizonytalan vagyok nagyon,és a hetek meg telnek.Legközelebb március.31-én megyek nyaki redő Uh-ra.Köszönöm előre is válaszát!5 évet vártunk a picire a férjemmel,a gyógyszer elhagyása pedig sajnos ájuláshoz vezetett régebben!

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség témában

        Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a béta-blokkoló belgyógyásza szerint feltétlen szükséges, terhes így is, úgy is csak e mellett lehet (bár nem vagyok belgyógyász, azért vannak kétségeim, hogy 10 mg betaxolol kihagyhatatlan és semmivel nem helyettesíthető volna...). Maga a gyógyszer nem okoz magzati fejlődési rendellenességet, terhességben béta-blokkolót sokan szednek. Időnként a magzat növekedésének lassulását eredményezheti. Mindenesetre genetikai tanácsadásra mindenképpen minél korábban indokolt elmenni, még a 12. heti UH előtt, hogy genetikus szakember is megnyugtathassa: nincs olyan kockázatfokozódás, mely a terhesség megszakítását orvosilag indokolná. Ha viszont ott esetleg egyéb körülményre fény derül és a terhesség megszakítása mégis szükségessé válik, ezt minél koraibb terhességi korban érdemes megtenni.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 22., 14:49; Megválaszolva: 2011. március 25., 06:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés