Utrogestan oral/hüvely tabletta

Tisztelt Doktornő/Úr! Tavalyi évben inszeminációval teherbe estem, és az orvosom Utrogestan hüvely tablettát írt fel. Sajnos elvetéltem, a tabletták nagy része megmaradt. Idén spontán teherbe estem, de a 9. héten egy UH-vizsgálat során találtak a méhemben egy hematomát és a vizsgálatot végző orvos Utrogestan lágy kapszulát írt fel. Időközben a barátnőmnél is feleslegessé vált az Utrogestan tabletta, nekem adta, sőt a védőnőm is kedvesen adott egy beteg által leadott dobozzal. Szóval dúskáltam az Utrogestánban, volt oral (ami a lágynak felel meg) és hüvely tabletta is. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy az oralt helyeztem fel a hüvelyembe (összesen 2 db-ot, reggel és este egy napon) . Ezt már csak másnap reggel vettem észre. Tudom erre nincs mentség, hiszen rá van írva a dobozra. Hibáztam, de lehet ennek valami végzetes következménye? A tabletták megjelenése egyforma, és az összetételük is, de biztosan van valami különbség, ami megkülönbözteti őket. Köszönettel: "Para"

Dr. Csuth Ágnes válasza terhesség témában

Kedves Kérdező!

Elméletileg ronthatott a beágyazódási esélyen a tablettacsere, mivel az oralis kapszula felszívódása nem ismert a hüvelyi környezetben.

Viszont, ha minimum 2x alkalmazta naponta, a bevitt többszörös dózis fedezhette a beágyazódáshoz szükséges progeszteron mennyiséget.

Kérdés: 2011. március 09., 18:37; Megválaszolva: 2011. március 10., 10:06
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés