Hüvelygomba terhességben

Kedves Herman Doktornő! Korábban már váltottunk levelet, részben hasonló témakörben. Most már 23 hetes kismama vagyok első kisbabámmal. Nagyon nehezen sikerült teherbe esnem, 42 éves múltam, és az 5. lombik-beavatkozás sikerült! Már eddig is volt rengeteg aggódnivalóm (3 hónapig hormongyógyszert és hormonkúpot kellett használnom –normál terhességben tiltott szereket-, gyomorfekélyem lett, vasanyagcsere-zavarom=haemochromatosisom van) . Az előzményekhez képest remekül vagyok, igyekszem nem stresszelni, 5.5 hónapig dolgoztam is, és bár az adataim alapján predesztinálva vagyok a koraszülésre és a császármetszésre, igyekszem ezt is jól kezelni. De az már nagyon megvisel, hogy 2 hónapos terhességem óta folyamatosan hüvelygombával küszködöm. Első (még lombikos) orvosom kezdetben lecserélte a hormonkúpomat, állítva, hogy ez okozza a viszketést. Miután nem használt, gyulladt szeméremajkakkal rohantam az ügyeletre, ahol csak Canesten krémet engedélyezett az orvos. Vissza a saját orvosomhoz, aki borax glicerines tampont javallott. Hatott, amíg használtam. Aztán új magánorvos, aki Gynasolt hüvelykrémet írt fel. Katasztrofális viszketős utóhatás. Lecserélte Pimafucin hüvelykúpra. Azon a 3 napon jó volt. Minden orvos mikroszkóppal vizsgált, de kenetet egyik se vett. Biztos, hogy gomba? Nem értem, miért kell várni a 26. heti kenetvételre!? (És ha közben kinyílik a méhszáj? ) Én minden higiéniai szabályt betartok, minden orvosi utasítást elfogadok, azt is tudom, hogy a gomba makacs betegség, rengeteget olvastam a különféle kezelésmódokról is. Annyi minden kering a köztudatban, én azonban csak az orvosaimra alapoztam. De rettentően el vagyok keseredve a kísérleti nyúl szerepe miatt, már a hozzáértőkben is kételkedem, miközben folyton azt érzem, az összes szerrel veszélyeztetem a kisbabámat. A tüneteim: állandó enyhe viszketés, inkább irritáció, a hüvelybe belenézve tej-tejfölszerű fehéres folyás, a tisztasági betéten viszont sárgás színezet, néha enyhén zöldesnek hat.. Nem érzem sem túrósnak, sem szagosnak. Vizeletemmel vagy hasfájással nincs gondom. Kérem szépen, ha bármilyen hatni képes javaslata volna a fentieken kívül, ossza meg velem, mert annyira de annyira féltem ezt a nehezen megszerzett pici babámat! Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Herman Tünde válasza terhesség témában

Látnom kellene a folyás jellegét, ill. kenetvételre, tenyésztésre lenne szükség, hogy felderítsük a kórokozót.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. január 11., 12:45; Megválaszolva: 2011. január 12., 20:31
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom