• Streptococcus és polipus decidualis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szülész-Nőgyógyász Szakértő! Jelenleg terhességem 19. hetében járok, babánk lombikprogram során fogant. Hüvelyi folyással küszködtem, ezért orvosom váladéktenyésztést csinált (előtte Betadine hüvelykúpot javasolt, de a tünetek nem szűntek), sajnos streptococcus baktérium van a tenyészetben. Természetesen kapok rá gyógyszert. Emellett még a méhszájamon egy polypus decidualis is van, amely a kenetvételkor megsérült, vérzett, de az orvosom ellátta, elállította a vérzést. A méhszájam szerencsére zárt. Több kérdésem is lenne: Ez a baktérium a polipon keresztül valahogy meg tudja fertőzni a babámat a méhben? A lombik beültetés során valahogy bekerülhetett ez a fertőzés a méhbe és fertőzheti a magzatot? Válaszát megköszönöm. Andi

        Dr. Boros Miklós válasza a terhesség témában

        kedves Kérdező!A hüvely sosem steril,minden terhesnél van folyás.A polyp nem szokott komoly fertőzést okozni.Ha a méhűr fertőzött lenne már korábban jelentkeztek volna a gyulladás jelei.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 19., 16:45; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés