• Terhességi panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt doktor úr!

        terhességem 17.hetében járok. már az elején kiderült egy vérzés miatt, hogy a lepény eléri a méhszájat.azota több hét eltelt, vérzés azóta se volt.a magneb6.-ot szedem.viszont elég gyakran érzem ugy mintha "süllyedne a méhem"..ez tompa fájdalom, olyan mintha tolna valami..nem igazán tudom megfogalmazni.a véleményére lennék kiváncsi ez mi lehet.az orvosom erre nem nagyon tudott válaszolni.

        a másik problémám, hogy hosszabb-rövidebb ülés után nagyon nehezen tudok felállni a  fájdalom miatt, annyira ránehezedik a sulyom a "farkcsontomra, hogy csak erölködés és a fájdalom elviselése mellett tudok felállni.fekvésnél nincs ilyen panaszom.

        szeretném a véleményét kérni illetve a tanácsát mit tegyek hogy a tüneteim megszünjenek illetve mérséklödjenek.terhességem 50kg.-al kezdtem jelenleg 62kg vagyok.elevit tablattát szedtem, ami elég jo étvágyat is hozott.jelenleg maltofer folrágotabblettát szedek.sajnos üllö munkát végzek, de minimum oránként igyekszem egy 15percet állni.

        köszönöm tanácsát!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        A fura, toló érzést nem tudom, mi lehet, ezt még én sem hallottam sosem. Amire gondolnék, hogy a nvöekvő méhe és a feszülő méhszalagok okoznak húzó, nyomó érzést. Mivel nem görcsöt, és nem fájdalmat érez, nem gondolom, hogy probléma lenne. Ha pici, bugyborékolás szerű érzése is lenne, akkor lehetséges, hogy a baba mozgását érzi.

        A farokcsont fájdalma a növekvő méh miatt megváltozott testtartás miatt alakulhat ki, sajnos a gyakori mozgatással, óvatos tornával tud csak segíteni. Vagy megpróbálhatná a speciális székpárnát, ami "instabil", és folyamatosan mozgásban tartja az alsó testfelet. De csak fokozatosan próbálgassa, hátha az segít.

        A súlyról csak annyit, hogy ideje picit visszafognia magát.:) Még csak 17 hetes, és már sokkal többet hízott, mint amit mostanáig a terhesség igényelt volna. Messze van még a terminus, és a hízás magas vérnyomáshoz, terhességi cukorbetegséghez, és többféle szövődményhez is vezethet a terhesség alatt. Ügyeljen a szénhhidrátfogyasztásra.

         


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-03-08 21:33:32; Megválaszolva: 2010. március 08., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: