• Toxoplazma és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/ nő! Terhességem 3. trimeszterében járok, az 1. trimeszterben 2 akalommal is elvégeztettem a toxoplazma szűrést magán úton ( nőgyógyászom nem kérte). Az IGG és az IGM is negatív lett. A nyers húst kerültem, állatok nincsenek a közelemben, de most szembesültem azzal, hogy a téli szalámi is nyers húsnak minősül, s én téli szalámit több alkalommal is fogyasztottam. Kérdésem az lenne, hogy most elkaphattam a fertőzést, s árthattam a babának? Kértem újra a szűrést a napokban, de eredmény csak 2 hét múlva lesz. Mit tanácsol? A téli szalámi tényleg veszélyes lehetett? Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        Egy picit szerintem túlizgulja a dolgot, nem szükséges ennyiszer vizsgálni a fertőzést, nem is hiszen, hogy bármelyik országban lenne ennyire sűrű kontrollja. Ne izguljon, ha nincs panasz, az UH-ok, és egyéb vizsgálatok rendben vannak, akkor csak pihenjen, és várja a szülést.

         


        Dr. Piros Zsuzsanna
        általános orvos, fül-orr-gégész Itt kérdezhet

        Dr. Piros Zsuzsanna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-26 11:24:16; Megválaszolva: 2010. február 26., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: