• 7 hetes terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktorno! Ismet Barbara vagyok angliabol. A mult heten irtam hogy mennem kell a 7 hetes ultrahang vizsgalatra es akkor mar tobbet tudok mondani.Koszonom hogy ilyen gyorsan valaszolt. Most mar minden rendben az a szabad folyadekkal teli valami felszivodott, azt mondjak valoszinu ciszta lehetett es kifakadt es lehet hogy ez okozta a fajdalmaimat.Ez lehetseges? A lenyeg hogy mar nincs ott es nincs ketely hogy terhes vagyok, eloszor lattam a kicsi szivvereset es ugy meghatodtam meg sosem lattam ilyet es olyan gyorsan vert, azt gondoltam hogy mindent el kell kovetnem hogy ezt a szivverest megtartsuk es sikeresen tullegyek a terhessegen.a problemam az hogy most leptem abba a korszakba amikor nem kivanok semmit enni mert mindentol hanyingerem van, tulsagosan faradekony vagyok es nem tudok aludni ejjelente.De a vegen mindent megert.Esetleg azt megtudna mondani mikor ajanlott abbahagyni a munkat? Hany honaposan? en egy csirkehus feldolgozo gyarban dolgozom, nagy sutok mellett egy termek vonalat vezetek.Kevesbe fizikai munka de leulni nem tudok es neha emelnem kell teli vodroket.Gyakran elfaradok es leulni nem igazan tudok, nem tudom hogy tudnam megkonnyiteni.esetleg tudna ajanlani valamit, barmivel kapcsolatban, mire kell odafigyelnem, mit kell tennem es mit nem ajanlott.Nem akarom ezt a babat elveszteni, volt mar egy abortuszom 5 evvel ezelott es volt ket vetelesem, most ez nagyon fontos lenne.Elnezest hogy ilyen melyre mentem az erzelmekben, de itt vagyok egyedul a parom angol es nincs kivel megbeszelni a problemaimat ezert koszonom hogy valaszol nekem.Tisztelettel Barbara

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, pihenés témában

        Kedves Barbara!

        Örülök, hogy végre biztos, és ép a terhessége, és annak még jobban örülök, hogy Önt ez mennyire boldoggá teszi. Vigyázzon magukra!

        Amire jó lenne odafigyelnie, az a megfelelő mennyiságű folyadékfogyasztás. Különösen a hányás, és folyamatos émelygés, nem rendszeres evés mellett ez fontos lenne. Talán egy kis citromos víz segíthet a kellemetlen émelygésen.

        Az, hogy ki meddig dolgozik teljesen egyéni kérdés. Ezt befolyásolja valamennyire az is, hogy a háziorvos mikortól javasolja a táppénzt. Nem tudom sajnos, hogy Angliában hogyan működik a biztosítási rendszer, érdemes lenne elmennie a háziorvosához, és kérjen tőle tanácsot. Feltétlen említse meg, hogy a munkakörülményei a rendszeres pihenés feltételeit nem teremtik meg, biztosan javasolni fogja, hogyan, és mikortól maradjon otthon.

        Igazából azt mondhatjuk, hogy egy egészséges terhesség mellett egy kismama dolgozhat, csinálhat bármit, de ami nagyon fontos, hogy szükség esetén pihenni is tudjon, kimerülni pedig egyáltalán nem kell. Tehát inkább picit hamarabb hagyja abba a munkát, minthogy megvárja, hogy panaszai legyenek. A legaktívabb időszak egyébként a 2. trimeszter lesz, amikor a kellemetlen panaszok megszűnnek, még boldogabb lesz, és majd nagyokat alszik. Írjon, ha további tanácsra lenne szüksége.

         


        Kérdés: 2010-02-23 21:41:24; Megválaszolva: 2010. február 23., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: