Utrogestan I. trimeszter hasfájás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 30 éves vagyok, első babánkkal vagyok várandós. Tapintás alapján kb. 5-6 hetes a magzat. 28 napos, szabályos ciklusaim voltak. Nincs pecsételő, barnás vérzésem az utolsó menstruációm óta. A terhességi tünetek közül enyhe mellbimbó érzékenységet, néha hányingert tapasztalok, ezen kívül az alhasam bal, nagy ritkán a jobb oldala fáj. Leggyakrabban éles, szúró fájdalmat érzek, ami néha olyan mintha kisugározna a combomba. Az orvos Utrogestan tabletta szedését javasolta, napi 2×1-et. Nem tudom, hogy miért írta fel, a gyógyszer beteg tájékozatatója elolvasása után sem derült ki számomra. Ezenkívül eltiltott a hasprést igénylő gyakorlatoktól, valamint addig, amíg a fájdalom megvan, a házasélettől. A kérdéseim a következők: 1. miért írhatta fel az orvos az Utrogestant? 2. az alhasi fájdalmak mitől lehetnek? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Zsuzsanna

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Zsuzsanna!

Mivel még kicsi lehet a terhessége (gondolom a teszt pozitív lett) , Uh-on még nem látszódhatott. Ilyenkor egy kontroll szükséges 1-2 hét múlva. A gyógyszert sárgatest-hormon pótlálására szokták felírni (pl. pecsételés, vérzés esetén) , kérdezze meg orvosát, lehet, hogy van olyan előzmény, ami miatt úgy érzi, biztonságosabb így, baja nem lesz tőle.

Az alhasi fájdalmak enyhe, szúró érzések általában a terhesség kialakulása során érezhetőek, vannak, akik enyhe, menses-jellegű görcsökről számolnak be. Ez normális jelenség, ha túl erősnek érzi, vagy vérzés jelentkezik, akkor kontroll szükséges.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 26., 23:24; Megválaszolva: 2009. július 26., 23:24
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom