Terhesség - megduzzadt tejcsatornák, tejmirigyek - mellrák

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

34 éves vagyok, első gyermekemet több, mint 2 évig szoptattam (28 évesen szültem) . Terhességem 32. hetében járok. 1 hete észrevettem, hogy több helyen is erősen megduzzadtak a tejmirigyek, tejcsatornák, a bimbóudvar széléhez közel, kb. 1 cm-re egy kifejezetten jól körültapintható közvetlenül a bőr alatt. A mellem eredetileg nagyon kicsi, a terhességeim és az előző szoptatás alatt nagyon megnőtt, sok tejem volt annak ellenére, hogy semmi tejtermelés serkentőt nem alkalmaztam.Tudom, hogy a duzzanat és a mellfeszülés ilyenkor valamilyen szinten természetes dolog (valószínűleg az első terhességemnél is így volt, de akkor nem is foglalkoztam vele) , de az utóbbi időben kicsit hipochonder lettem. Kérdésem az, hogy ha legközelebb 3 hét múlva a nőgyógyászomnak megmutatom, tapintással el lehet-e dönteni, hogy gond van-e. Rák nem volt a családban. Ha nem lennék ágyhoz kötve lassan 3 hónapja, valószínűleg elmennék UH-ra, de így egyelőre nem szeretnék feleslegesen kimozdulni. Az orvosom utoljára a 15. héten vizsgálta manuálisan, akkor mindent rendben talált. Köszönöm válaszát.

Üdvözlettel:

32 hetes kismama

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves Kismama!

Nyugodtan várjon a követkerő vizsgálatra, ne aggódjon. Valóban terhesség alatt megduzzadnak a mellek, és a kontrollon megmutathatja majd orvosának. Nem tudom, miért van ágyhoz kötve, de biztosan megvan az oka, emiatt nem kell hamarabb kimozdulnia.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. június 29., 13:33; Megválaszolva: 2009. június 29., 13:33
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom