• Terhesség és Utrogestan szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakerto,
         
        Terhessegem 21. Heteben jarok. A 7. Hettol Utrogestan-t kaptam progeszteronhiany miatt. 3x1 naponta. A 8. Heten verzessel korhazba kerultem, emeltek az adagot 3x2-re.
        A 12. Heten fokozatos abbahagyas  ellenere is elkezdtem erosen verezni, ismet korhazba kellett szallitani, ahol az Utrogestan-t azonnal visszaallitottak (3x2 ahogy elotte is szedtem.) A verzes okanak az Utrogestan tul hamar tortent abbahagyasat neveztek meg.
        Orvosom azt tanacsolta hogy egy jo ideig szedni kellene a gyogyszert. A 18. Heten keztem el ismet csokkenteni, 1 hetig naponta 5db, a kovetkezo heten napi 4 db, ezutan egy hetig napi 3db. Jelenleg, ezen a heten tartok napi 2db-nal…
        Penteken telik le a het, akkor elerkezem a napi 1db-hoz amelyet felezni kellene, de keptelen vagyok ra, szetfolyik a golyo a felezeskor….
        (Eddig nem volt semmi problemam a csokkentes alatt.)
         
         
        Kerdeseim a kovetkezoek:

        Letezik az hogy a mehlepeny nem mukodik rendesen az en esetemben es szuksegem lehet az Utrogestan szedesere meg ilyen idos terhessegben, esetleg a terhesseg vegeig? (A 18. Heti genetikai UH-n mindent rendben talalt a gendiagnoszta ( – Dr. Hajdu Krisztina)
         
        Elhagyhatom-e teljesen a gyogyszert verzes veszelye nekul?
         
        Ezeket a kerdeseket azert teszem fel Onnek mert orvosom nem tud egyertelmu valaszt adni. A korhazban sem mondtak semmi konkretat.
        Egyik alkalommal azt mondja orvosom hogy talan vegig kell az Utrogestan-t, viszont legutobb amikor voltam nala vizsgalaton megkerdezte, abbahagytam-e mar?
        Vedonom azt ajanlotta hogy be kene fekudnom a korhazba az abbahagyas ideje alatt. Viszont elozoleg ott sem mondtak semmit, raadasul nehezen viselnek heteket el bent….
         
        Teljesen tanacstlan vagyok, kerem segitseget!
         
        Udvozlettel: mia

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Mia!



         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-11 12:32:47; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!