• Túl kicsi a terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelet Doktor Nő! Március 12-én volt az utolsó menstruációm, április 9-én kellett volna megjönnie a menstruációmnak. Még aznap csináltam tesztet, ami pozitív lett:), majd vártam egy hetet és 17-én elmentem orvoshoz. A vizsgálat eredménye:a rendesnél nagyobb, helyenként puhább méh afv-ben, szabad környezetben.Emlők mirigyesek. Az orvos is azt mondta terhes vagyok, hétfőn menjek UH-ra. Ma voltam hüvelyi UH-on, de azt mondta egy másik orvos ő semmit sem lát, megkérdezte egyáltalán késik-e a menstruációm?! A leletre ezt írta:a kissé megnagyobbodott uterus cavumában egyelőre intrauterin terhességre utaló jelet nem látok.1 hét múlva kontroll. Az intrauterin gondolom méhen belülit jelent, de akkor nem kellett volna megvizsgálnia hasi UH-al, hogy nem méhen kívüli-e a terhesség? Elmenjek másik orvoshoz UH-ra, vagy várjak egy hetet? Aggódom, mert ha jól számolom 23-án már hat hetes terhes lennék, és ezt már ki lehet mutatni, nem? Egyébként minden terhességi tünetem is megvan, duzzadt mellek, hányinger, sokat kell mennem pisilni...Köszönöm segítségét

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        Ne aggódjon, ilyen gyakran előfordul. Amíg kicsi a terhesség, addig nem lehet észrevenni, sokszor csak a petezsák látszik, és van, hogy az sem. Még nincs 6 hetes, a jövő héten már biztosan lehet látni majd a terhességet. A méhen kívüli terhességek a hüvelyi UH-on is lehet látni, de amíg pici, akkor azt sem.
        Szerintem ne izguljon, egy hét múlva már többet fognak tudni.
        A terhességi kort a menses első napjától kell majd mindig számolni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 21:32:46; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 10:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: