• Terhesség és magas pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő.

        A következő problémával fordulok önhöz. 30 hetes terhes vagyok,gyerek korom óta alacsony vérnyomással élek(100/60),amit megszoktam,és nekem ez normális. Pár napja nehéz légzést követően rosszúllétek jönnek rám,amit magas pulzusszám kísér(120-130). Kiver a víz,elönt a forróság, és ha nem fekszem le, elájulnék.Pár perc pihenő után minden rendbejön,és folytathatok mindent tovább. Ezeket a rosszúlléteket már hosszú évek óta nem éreztem,de 18 éves korom körűl többször is előfordúlt,és akkor el is ájultam,ájulás közben bevizeltem,vagy székletet ürítettem.Akkor kivizsgáltak kardiológiailag is és neurologiailag is de semmit nem találtak. Van összefüggés a kettő között? Vagy ezt csak a terhesség okozza,és meg fog szünni, mint 10 évvel ezelött? Segítségét előre is köszönöm. Kriszti

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kriszti!


        A terhesség alatt kialakulhat vérszegénység, ami járhat magasabb pulzusszámmal, szédüléssel, gyengeséggel is, de a korábbi rosszullétek is ismétlődhetnek újra, emellett egyéb betegség is felmerülhet, terhességi szövődményeket is ki kell zárni, ezért mielőbbi orvosi vizsgálatot javasolnék, a terhesgondozóból fogják elindítani, szerintem mihamarabb menjen el, hogy ha szükséges, megfelelő kezelést kapjon. Nem tudjuk sem a vérnyomását a rosszullétek alatt, sem azt, hogy most bármilyen kardiális, vagy neurológiai betegség alakult-e ki, ezért ezt is ki kell vizsgálni.
        Mielőbbi jobbulást!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-31 10:36:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés