• Clostilbegyt és terhesség II.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Farkas Ágnes Doktor Nő!

        Én fordultam Önökhöz azzal a kéréssel, hogy a Clostilbegyt szedése közben lehet-e teherbe esni? Ön számára nem derült ki, hogyan szedtem a gyógyszereket. A Clostilbegytet a ciklus 3.napjától szedtem 5 napon át, ezzel teljesen egy időben a Flugalin SR 200mg retard-ot, 5 napig. De ha jól értettem válaszából, ekkor még nem eshettem teherbe.

        Nagyon aggódom, nehogy a gyógyszer szedés miatt valami gond legyen!

        Köszönettel:

        D.I.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        Pontosan utánaolvasva a készítmény hatóanyagának dózisa a vérben kicsit több mint 5 alatt megfeleződik, így mire a peteérés bekövetkezett, már olyan minimális mennyiség lehetett a szervezetben, ami nem tudna problémát okozni. egyébként 5 napos szedés nem számít hosszúnak sem, terhesség alatt is szoktak szükség esetén adni hasonló készítményeket. A terhesség utolsó harmadában viszont kerülni kell az alkalmazást, most nincs miért aggódnia.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-20 15:48:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 10:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: