Hydramnion, retardalt magzat eseten mik az eselyek?

37 eves vagyok 4 eve paizsmirigyel mutve de TSH ertek jo volt babat valaltunk. 34 hetes vagyok ez iddaig minden jonak bizonyult beleertve 3-as tesztet is.Borzasztoan not a hasam ujra kertem nezzenek meg mert hasadok ki mekkorra a baba kiderult hogy Hydramnion van es retardalt a magzat 29-30 hetesnek felel meg 34 hetes vagyok.Ketsegbe vagyok esve ahany orvoshoz elmentem annyi felet mondtak hogy nincs gyomra, RVOT es LVOT sem eszlelheto az econ amit nem tudom mi az.Speci klinikat ajal az egyik doki a masik hogy nem szukseges majd ok intezkednek es megmuttetik a babat mert lehetseges hogy van egy kis nyelocsoszukulte a babanak de minden rendben lessz.Sajnos kis varosba lakom nincs jol felszerelt korhaz nagyon felek hogy a babaval mi lessz tenyleg megtudjak-e menteni es nem lessz-e egyebb rendellenesseg is.Kerdesem mitol lehetseges ilyen problema, lehet-e hogy a baba szuletesekor ha nem kap megfelelo orvosi elletast idovel eszleljunk majd fogyatekossagot mert lehetett hallani hogy nem kapot oxigent szileteskor es 2 eves koraba tudtak meg a szulok hogy fogyatekos a gyerekuk. Mit ajalnak mitevok legyunk? Lehetsegesse hogy ez a rendellenesseg a paizsmirigyem okozta csak fele van meg de szedek L-Tyroxint es a TSH ertek jo volt. Alltalaban ez a nyelocsorendellenesseg egyedul fordul-e elo vagy egyebb betegseg is fennallhat? 100 %ban gyogyithato-e vagy lehetseges hogy komoly es nagyon beteg babat hordok a hasamban Kerem segitsenek? Koszonettel egy agodo anyuka aki ugy erzi nincs a kozelbe jo szakorvos es idaig is ok hanyagoltak el a problemat van-e megoldas remeny hogy a baba egeszseges lessz?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza magzat témában

Kedves Kérdező,

A sok magzatvíznek a legtöbb esetben nem leljük az okát, ha van, akkor az általában nyelőcső- vagy gyomor szűkület. Ezek az esetek általában megszületés után pontosíthatók, és ha szükséges, műthetőek. Ami engem a történetében zavar, az nem is a több magzatvíz, hanem, hogy kisebbnek írják le a babát (4 hét lemaradás az nagyon sok! ) . Azt javaslom, mindenképpen és lehetőleg mihamarabb menjen legalább megyei szintű kórházba, de a legjobb egyetemi klinika lenne. Ott további vizsgálatok lesznek, az is elképzelhető, hogy a terhességet hamarabb be kell fejezni. A pajzsmirigy betegségének ehhez véleményem szerint semmi köze nincs. Menjen kórházba mielőbb!

Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor

Kérdés: 2008. december 06., 12:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 12:40
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Vízhajtás terhesség idején
Ikerterhesség
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív