Terhesség bekövetkezhet e

Tiszteletem Doktor Úr/Nő! Azon okból írok Önnek, hogy mihamarabb választ kapja kérdésemre. A barátnőmmel szeretkeztünk és néhány másodpercig. Védekezés nélkül. De nem történ ejakuláció. Pusztán a kíváncsiság miatt történt egy pár másodpercben. A kérdésem az, hogy megtörtenhet-e a megtermékenyítés? Kicsit aggódunk, mert a barátnőm menstruációja meg kellett volna történjen már. És érzi egy pár napja a szokásos görcseit. De nem történik meg. És nem tudjuk, hogy késik e vagy megtermékenyült. Az aktus egyébként Hétfőn (2021.10.18.) történt. Ezen kívül, a terhességi teszt mikor mutatja ki a terhességet? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Dávid

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Farkas Ágnes válasza teherbeesés esélye témában

Kedves Dávid!

Igen, az élőváladékban is lehetnek spermiumok, és akár ilyenkor is megtermékenyíthetik a petesejtet. Az együttlét után 2 héttel, vagy a kimaradt menses után 1 héttel már kimutathatja a terhességet a teszt. Lehet, hogy itt az idő, hogy a barátnője fogamzásgátlót szedjen, ha megjön a vérzése, hogy nagyobb biztonságban legyenek.

Egyébként a menses kimaradásának több oka is lehet, nemcsak a terhesség. Ha kimaradt, de a teszt negatív, akkor is érdemes elmennie egy nőgyógyászati vizsgálatra, ahol kérheti majd a gyógyszer felírását is.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2021. október 21., 08:51; Megválaszolva: 2021. október 21., 22:44
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...