Van-e esélye a terhességnek?

Tisztelt doktor úr/nő! A segítségét szeretném kérni: két napja együtt voltunk a barátnőmmel, megszakítással "védekeztünk", az óvatosság kedvéért mindössze 2-3 "lökés" erejéig voltam benne (így az aktus nem tartott tovább fél percnél, az érzés miatt szerettük volna kipróbálni, tudom hogy nem volt felelős döntés...) Az aktus után derült ki hogy pont egy hete (jún 20-a körül) ért véget a menstruációja. Maga a menstruáció egy hétig szokott nála tartani (ez alkalommal június 14-20 közötti időre esett, június 20-án még vérzett) Egyébként az utóbbi időben 4-5 nappal később szokott megjönni a szokásosnál. A kérdésem, van e esély a terhességre, javasol e esemény utáni tabletta bevételét, ha igen milyet? Aggódok mert nem szeretnenk még gyermeket (mindketten fiatalok vagyunk) . Talán még fontos infó lehet: aktus előtt legutoljára előző napon este volt ejakulaciom, ami után nem fürödtem, de többször vizeltem a map folyamán, maradhatott e előző napról termékeny spermium a hímvesszőmon? Köszönöm a válaszát előre is Üdv, Zs.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Van-e esélye a terhességnek? témában

Tisztelt Kérdezőm !

Az Ön által leirtak alapján nagyon kicsi a valószinüsége egy nemkivánatos fogantatásnak.

A kérdése óta eltelt idő miatt irom, hogy 1-2 otthon elvégezhető terhességi tesztet azért csináljanak/ reggeli első vizeletből/

A jövóben esemény utáni tablettaként a 72 órás tablettát ajánlanám.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. június 28., 10:14; Megválaszolva: 2021. július 08., 18:41
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Terhesség-petezsák
Hormonvizsgálat
Kedves Doktor Úr! A ciklusom 4. és 22. napján csináltattam vérvételt, aminek az eredménye az alábbi lett: 4. napon: TSH: 0,635 mIU/L, FT4:...