• Semicillin hematoma felszívódására

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A következő kérdésem lenne önhöz. 6 hetes terhes vagyok, múlt héten vérezni kezdtem éjszaka, majd ezután megállapították, hogy egy kb 11X28mm hematoma található az embrió alatt. Kaptam rá Utrogestant és Rutascorbint, majd egy hét után a kontrollvizsgálaton a hematoma már csak kb 6X11mm volt. Az orvosom felírt még pluszban Semicillint (napi 2X1), hogy elmondása szerint segítse a hematoma felszívódását. A kérdésem az lenne, hogy ez pontosan hogyan is segíti ezt a folyamatot, mert sehol nem találtam erre utalást a gyógyszerrel kapcsolatosan, viszont feleslegesen nem szednék be antibiotikumot ha nem muszáj, elkerülve az esetleges gombás hüvelyi fertőzést. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Kiss György válasza a terhesség témában

        Tisztelt Hölgyem! Kezelőorvosa feltehetően a haematoma felszivódása során felszabaduló és gyulladást okozható anyagok miatt megelőzés szempontjából kivánt létrehozni egy megemelt antibiotikum szintet a vérben. Szedni valóban nem kötelező, a hüvelyfóra egyensulyát viszont probiotikumokkal helyre lehet állitani. Kérdése jogos volt, kérem minél többet pihenjen ! Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2020. január 11., 19:14; Megválaszolva: 2020. január 15., 10:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: