• Ciszta es echodens belek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok kismama vagyok jelenleg 21.hetes. A 12.hetes ultrahangon minden tökéletes volt majd a 18 hetes ultrahangon egy 2.8mm es cpc cisztat és echodens beleket talált a Dr.nő azt mondta a ciszta felszivodik. Nem küldött sehova csak a kezelő orvosomhoz. Másnap elmentem 4D-s ultrahangra ott is látták ezt a két dolgot de a Dr. Nő azt mondta ezek nem jelentenek semilyen gondot a babára nézve elfognak múlni. Tegnap voltam a kezelő orvosnál ő semmit sem mondot nem küldöt sehova megkaptam a kötelező vérvételhez a beutalot és mondta menjek majd a következő ultrahangra. Ma viszont a védőnőm azt mondta elkelet volna küldeni további vizsgálatokra mert ez a két eltérés ősze függhet és gond lehet. Most félek hogy beteg a babám, vagy valóban nem lehet gond? nagyon aggodom s félek már van két egészséges gyermekem ő a 3. Babám 25 éves vagyok

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        A leírt két ultrahang jel:CPC és echodens belek ,úgynevezett minor ultrahang jelek,kis gyanú jelek a kromoszóma eltérésre. A minor ultrahang jelekből ha kettő van észlelve,akkor az a kromoszóma vizsgálat javallatát képezi. A kromoszóma vizsgálat végzése a terhesség 20.hetéig jön szóba. A jelen terhesség 21 hetes akkor is tanácsos felkeresni Genetikai Tanácsadást,részletes ultrahang vizsgálatot végezni,magzati szív ultrahang mellett. A továbbiak a leletek birtokában határozhatók meg.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 30., 20:11; Megválaszolva: 2019. május 06., 19:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: