• Hány hetes terhes vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! Pár napja pozitívat teszteltem, december 29-én volt az utolsó menstruációm első napja, viszont a ciklusaim 40-50 naposak, peteérésem január 16-23 között lehetett, ilyen hosszú ciklus esetén hány hetes terhes lehetek? Valamint alhasi görcseim vannak, neha eleg erosek is, szedules is fenn áll. Nyáron már volt egy vetélésem, IR, PCOS, progeszteronhiányom van, Progeszteron tablettát szedek. Köszönettel!

        Dr. Kiss György válasza a terhesség témában

        Tiszteltt Hölgyem! A hosszu ciklusokba az IR és a következményes PCOS is közrejátszhatott, mely állapot a Merckformin therápia hatására sokat javult és a fogantatás is bekövetkezett- a teszt eredménye is ezt mutatja. Az időpontok alapján 2-3 hetes terehesség valószinüsithető. Tanácsom az, hogy ismételje meg a tesztet reggeli első vizeletből, ha ismételten pozitiv érdemes hüvelyi ultrahang vizsgálatot végeztetnie. Tekintettel az előzetes vetélésre a progeszteron tabletta szedését ne hagyja abba. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. február 06., 08:02; Megválaszolva: 2019. február 08., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: