• Korához képest kisebb magzat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr! 2évvel ezelőtt pm-alulműködéssel, PCOS-el diagnosztizáltak. Pajzsmirigyem gyógyszerrel rendben van, inzulinom gyógyszerrel és életmódváltással megfelelő. Utolsó menstruációm: 2018.08.08. Hosszabb ciklusaim voltak az utóbbi időben, kb 34 naposak. 2018.szeptember 9.-én pozitív lett a terhességi tesztem,majd szeptember 14.-én vérvételen voltam,ahol rendben volt a pajzsmirigyem,de a progeszteron értékem kevés. 09.17.-én petezsák 8 mm-es, kaptam Utrogestant 2x100mg. 2018.10.08.-án újabb ultrahang,az orvos szerint nem fejlődött a baba rendesen,bár szívhang van. Azt mondta,semmi jóval nem biztat. Másnap újabb ultrahang kórházban, a petezsák 29 mm, az élő embrió 3 mm. Azt mondták,kisebb a koránál,de még behozhatja a lemaradást. Ön szerint valóban behozhatja még ezt a lemaradást? Tudok tenni annak érdekében,hogy a magzat normál ütemben fejlődjön? Lehetséges,hogy abban az időszakban nem tudott fejlődni rendesen,ameddig nem kaptam progeszteron pótlást? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a Terhesség témában

        A terhesség rendben akkor a számítottnál kisebb terhesség oka a hosszabb menstruációs ciklusok miatt van,vagy nem a középidőben történt a fogamzás. Ezzel a helyzettel jelenleg sürgős teendő nincs.A bevezetett kezelés folytatása,majd egy-két hét múlva a terhesség növekedésének ellenőrzése ultrahang vizsgálattal.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 10., 09:22; Megválaszolva: 2018. október 11., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: