• Korához képest kisebb magzat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr! 2évvel ezelőtt pm-alulműködéssel, PCOS-el diagnosztizáltak. Pajzsmirigyem gyógyszerrel rendben van, inzulinom gyógyszerrel és életmódváltással megfelelő. Utolsó menstruációm: 2018.08.08. Hosszabb ciklusaim voltak az utóbbi időben, kb 34 naposak. 2018.szeptember 9.-én pozitív lett a terhességi tesztem, majd szeptember 14.-én vérvételen voltam, ahol rendben volt a pajzsmirigyem, de a progeszteron értékem kevés. 09.17.-én petezsák 8 mm-es, kaptam Utrogestant 2x100mg. 2018.10.08.-án újabb ultrahang, az orvos szerint nem fejlődött a baba rendesen, bár szívhang van. Azt mondta, semmi jóval nem biztat. Másnap újabb ultrahang kórházban, a petezsák 29 mm, az élő embrió 3 mm. Azt mondták, kisebb a koránál, de még behozhatja a lemaradást. Ön szerint valóban behozhatja még ezt a lemaradást? Tudok tenni annak érdekében, hogy a magzat normál ütemben fejlődjön? Lehetséges, hogy abban az időszakban nem tudott fejlődni rendesen, ameddig nem kaptam progeszteron pótlást? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        A terhesség rendben akkor a számítottnál kisebb terhesség oka a hosszabb menstruációs ciklusok miatt van, vagy nem a középidőben történt a fogamzás. Ezzel a helyzettel jelenleg sürgős teendő nincs. A bevezetett kezelés folytatása, majd egy-két hét múlva a terhesség növekedésének ellenőrzése ultrahang vizsgálattal.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 10., 09:22; Megválaszolva: 2018. október 11., 20:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! 11hetes veszélyeztetett terhes vagyok toxoplasma vizsgálaton vettem részt aminek az eredménye: IgA 0,5 negatív IgM 7,46 AU/ml kétes IgG 3.00 IU/ml negatív A kérdésem az lenne,hogy valószínű jelenleg is...
        Kedves Doktor úr/Doktornő, Szeretnék érdeklődni, hogy terhesség alatti aranyérre mit lehet használni? Borsónyi fájdalmas csomóról van szó, lehet, hogy inkább vérrög, bent helyezkedik el. Sajnos élénk piros vérzés is kíséri...
        Tisztelt Doktornő! A mai nap védekezés nélkül voltam együtt partneremmel. Folyamatosan szed fogamzásgátlót, a menstruációs időszak alatt egy hétig nem szedte, 2 napja újra szedi. Nem védekeztünk, és ,,benne mentem el". Segítségét...
        Jó napot kívánok.Tegnap voltam nőgyógyásznál és kiderült hogy terhes vagyok.Az orvos véleménye alapján 6 hetes.Utolsó menstruáció március 20-24ig tartott,de eltért a megszokott menstruációtól,és nem is görcsöltem,kevesebb napig is...
        5 hetes terhes vagyok miomat talatak mehem hátsó falából indul ki 6x7 cm..kérdés mi esélye van hogy kihordjam a gyereket félek hogy elmegy..eslő terhesség 12mm és endometrium 3 mm echósz..kérem válaszoljon milyen lehetőségek és esélyem van a...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfiak és inkontinencia
        Nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is.
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés