• Mikortól megfelelő a Hcg érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg! Babát szeretnénk, eddig ez az első pozitív tesztelésem.28 napos ciklusaim vannak.Esedékes vérzésem elmaradása után 1 nappal vérből mért hcg: 17 IU/L, 5 nappal:30 IU/L ugyanakkor a kezdődő barnázasbol ma vérzés lett. Ez most menstruáció? 3 napja erős szédülésem van.Lehetséges hogy méhen kívüli terhesség áll fenn? Aggaszt a hcg, ami emelkedett, de alacsony. Uh-n mikor lehetne látni bármit is?

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        A HCG hormon a várandósság 8-10. hete táján éri el a legmagasabb értékét, majd csökkenni kezd. Korai terhességben az embrió növekedésévél a HCG hormon szintje kétnaponta megduplázódik. (Erre a tényre alapozva kétnaponta mérik a hormonszintet abban az esetben, ha felvetődik a méhen kívüli terhesség gyanúja. Ha a HCG hormon szintje nem duplázódik meg 48 órán belül, akkor nagy valószínűséggel méhen kívüli terhességről van szó.) A HCG hormon értéke a terhesség folyamán a következő módon változik: 3. hét 5 – 50 hCG szint (mIU/ml) 4. hét 3 – 426 hCG szint (mIU/ml) 5. hét 19 – 7, 340 hCG szint (mIU/ml) 6. hét 1, 080 – 56, 500 hCG szint (mIU/ml) 7-8. hét 7, 650 – 229, 000 hCG szint (mIU/ml) 9-12. hét 25, 700 – 288, 000 hCG szint (mIU/ml) 13-16. hét 13, 300 – 254, 000 hCG szint (mIU/ml) 17-24. hét 4, 060 – 165, 400 hCG szint (mIU/ml) 25-40. hét 3, 640 – 117, 000 hCG szint (mIU/ml) Az alacsonyabb HCG szint utalhat méhen kívüli terhességre, valamint fenyegető vetélésre. Ismételt szakvizsgálat és HCG meghatározás tanácsos. A leírt tünetek terhesség korai szakaszában lehetségesek. Ultrahang vizsgálattal a menstruáció kimaradása után 7-10 nappal látható a petezsák, 6 hetes terhességben látható az embrio petezsákban, melyben szív pulzációja. Méhen belüli terhességben HCG hormon 1500-2000 mIu/ml.Vérből tanácsos meghatározni. A terhességi tesztek vizeletből már 10-20 mIU/ml jeleznek. Szakvizsgálat tanácsos.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2018. szeptember 17., 19:48; Megválaszolva: 2018. szeptember 21., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 6 hetes terhes vagyok és csütörtökön kezdődött barna folyás és görcsök. Voltam dokinál aki magnéziumot és ágynyugalmat írt elő. A folyás hol erősebb hol gyengébb. Csütörtökön megyek uh-ra. Mennyire kell...
        Jónapot Dr. Úr! Utoljára a Augusztus 18-án menstruáltam ami Augusztus 23-án ért véget. 29-30-31-én együtt voltunk a párommal és szeptember 12-14-én is, szeptember 15-én meg kellett volna jönnie de már 9 napja késik, 3 tesztet is csináltam...
        Üdvözlöm Önöket! Azzal kapcsolatban kérdeznék, hogy 2018 április 21-én megcsaltam a párom(mivel ő is megcsalt engem...), majd júliusban kiderült, hogy terhes vagyok. Az utolsó menstruációm 2018.05.29. Egyöntetűen minden szakember...
        Tisztelt Doktor Úr! 16 hetes kismama vagyok, toxoplasma eredményem negatív, T. gondii fogékony vagyok. 2 nappal ezelőtt unokahúgommal egy lakótelepi játszótéren voltunk és homokozás után a homokos kézzel a számhoz nyúlt/számba kapott....
        Tisztelt Doktor Úr! 3 éve genitális HSV 1-gyel diagnosztizáltak, és bár az utóbbi kb. 2 évben tipikus tünetem nem volt, stresszesebb időszakokban, megelőzésképpen napi 2x400 mg acyklovir tablettával kezeltem magam: 2019. április végén 5...
        Tisztelt Doktor Úr! Októberben leszek 45 éves. A párommal védekezés nélkül voltunk együtt múlt hónapban 3 alkalommal. A menstruációm 2 hete késik.Csináltam 3 db tesztet,különböző időpontokban-reggel,délután és este is,különböző...
        Tisztelt Webbeteg! 18 hetes terhes vagyok. Az elmúlt 18 hétben sajnos elofordult, hogy családi helyzetem, párommal való kapcsolatom miatt rágyúgytottam. (teherbe esés előtt 8 évig dohányoztam, az utóbbi 4 évben kB. napi 1 dobozzal). 1.5 hónapja...
        Tisztelt Doktor Úr! 14 hetes IVF-es kismama vagyok. 3 hete chorion lemez leválást vettek észre nálam ultrahangon, kisebb vérzést és heamatómát követően. Az orvos szigorú fekvést javasolt, melyet be is tartottam. 5 nappal ezelőtt kórházba...
        Tisztelt Dr.Úr! 30 hetes terhes kismama vagyok. 1 hónapja a magzat máján valami fehér foltot fedeztek fel,ami árnyékot ad. Az lenne a kérdésem,hogy ez mitől lehet? Nagyon aggódom. Az észrevételt nem írták le sehol,csak annyit mondtak,ha...
        Jó napot kívánok! Jelenleg 22hetes vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy tegnap UH-n nagyon megijesztettek. A leleten az van írva, hogy zárt cervix hossz 22mm, a belső méhszáj felett 22mm tölcsérképződés látható. Ma voltunk vérvételen,...