• Mikortól megfelelő a Hcg érték?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg! Babát szeretnénk, eddig ez az első pozitív tesztelésem.28 napos ciklusaim vannak.Esedékes vérzésem elmaradása után 1 nappal vérből mért hcg: 17 IU/L, 5 nappal:30 IU/L ugyanakkor a kezdődő barnázasbol ma vérzés lett. Ez most menstruáció? 3 napja erős szédülésem van.Lehetséges hogy méhen kívüli terhesség áll fenn? Aggaszt a hcg, ami emelkedett, de alacsony. Uh-n mikor lehetne látni bármit is?

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        A HCG hormon a várandósság 8-10. hete táján éri el a legmagasabb értékét, majd csökkenni kezd. Korai terhességben az embrió növekedésévél a HCG hormon szintje kétnaponta megduplázódik. (Erre a tényre alapozva kétnaponta mérik a hormonszintet abban az esetben, ha felvetődik a méhen kívüli terhesség gyanúja. Ha a HCG hormon szintje nem duplázódik meg 48 órán belül, akkor nagy valószínűséggel méhen kívüli terhességről van szó.) A HCG hormon értéke a terhesség folyamán a következő módon változik: 3. hét 5 – 50 hCG szint (mIU/ml) 4. hét 3 – 426 hCG szint (mIU/ml) 5. hét 19 – 7, 340 hCG szint (mIU/ml) 6. hét 1, 080 – 56, 500 hCG szint (mIU/ml) 7-8. hét 7, 650 – 229, 000 hCG szint (mIU/ml) 9-12. hét 25, 700 – 288, 000 hCG szint (mIU/ml) 13-16. hét 13, 300 – 254, 000 hCG szint (mIU/ml) 17-24. hét 4, 060 – 165, 400 hCG szint (mIU/ml) 25-40. hét 3, 640 – 117, 000 hCG szint (mIU/ml) Az alacsonyabb HCG szint utalhat méhen kívüli terhességre, valamint fenyegető vetélésre. Ismételt szakvizsgálat és HCG meghatározás tanácsos. A leírt tünetek terhesség korai szakaszában lehetségesek. Ultrahang vizsgálattal a menstruáció kimaradása után 7-10 nappal látható a petezsák, 6 hetes terhességben látható az embrio petezsákban, melyben szív pulzációja. Méhen belüli terhességben HCG hormon 1500-2000 mIu/ml.Vérből tanácsos meghatározni. A terhességi tesztek vizeletből már 10-20 mIU/ml jeleznek. Szakvizsgálat tanácsos.


        Kérdés: 2018. szeptember 17., 19:48; Megválaszolva: 2018. szeptember 21., 21:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: