Terhesség megelőzés

Tisztelt Dr. Pétervári László! Deciora 3mg/0, 02mg-os fogamzásgátlót szedek 4 éve. Csütörtökön (2015.09.10.) kezdtem el az e havi levelet, s a szombati tablettát a vasárnapival egyidejűleg vettem be, azonban a párommal előtte együtt voltunk (vasárnap) . A terhesség megelőzése végett esedékesnek tartja az esemény utáni tablettát, s ha igen, melyiket. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: K. Emese

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

- HA ELFELEJTETTE BEVENNI A 3 MG /0, 02 MG FILMTABLETTÁT

- HA 12 ÓRÁNÁL KEVESEBB IDŐT KÉSIK A TABLETTA BEVÉTELÉVEL, A FOGAMZÁSGÁTLÓ HATÁS MÉG NEM CSÖKKEN. VEGYE BE A TABLETTÁT, AMINT AZ ESZÉBE JUT, A KÖVETKEZŐ TABLETTÁKAT PEDIG A MEGSZOKOTT IDŐPONTBAN VEGYE BE.

- HA 12 ÓRÁNÁL HOSSZABB IDŐT KÉSIK A TABLETTA BEVÉTELÉVEL, A FOGAMZÁSGÁTLÓ HATÁS CSÖKKENHET. MINÉL TÖBB TABLETTÁT HAGYOTT KI, ANNÁL NAGYOBB A TEHERBEESÉS VESZÉLYE.

- A TEHERBE ESÉS KOCKÁZATA AKKOR A LEGNAGYOBB, HA A CSOMAG ELEJÉRŐL VAGY VÉGÉRŐL HAGYOTT KI TABLETTÁKAT. EZÉRT AZ ALÁBBI SZABÁLYOKAT KELL KÖVETNIE.

- HA TÖBB TABLETTÁT FELEJTETT EL BEVENNI A CSOMAGBÓL

- LÉPJEN KAPCSOLATBA KEZELŐORVOSÁVAL.

- HA EGY TABLETTÁT HAGYOTT KI AZ ELSŐ HÉTEN

- VEGYE BE A KIHAGYOTT TABLETTÁT, AMINT AZ ESZÉBE JUT (MÉG AKKOR IS, HA EZ KÉT TABLETTA EGY IDŐBEN TÖRTÉNŐ BEVÉTELÉT JELENTI) . A KÖVETKEZŐ TABLETTÁKAT A SZOKÁSOS IDŐBEN VEGYE BE ÉS ALKALMAZZON KIEGÉSZÍTŐ FOGAMZÁSGÁTLÓ MÓDSZERT A KÖVETKEZŐ 7 NAP ALATT, PÉLDÁUL HASZNÁLJON ÓVSZERT. HA A TABLETTA KIHAGYÁSA ELŐTTI HÉTEN SZEXUÁLIS EGYÜTTLÉTRE KERÜLT SOR, LEHET, HOGY TERHES. EBBEN AZ ESETBEN LÉPJEN KAPCSOLATBA KEZELŐORVOSÁVAL.

- HA ELFELEJTETTE BEVENNI CSOMAGBAN LÉVŐ TABLETTÁK BÁRMELYIKÉT, ÉS AZ ELSŐ TABLETTAMENTES IDŐSZAKBAN NEM JELENTKEZIK VÉRZÉS, LEHET, HOGY TERHES. FORDULJON ORVOSÁHOZ.

Korábbi előírás szerinti szedés esetén a terhesség kialakulása nem valószínű.

Kérdés: 2015. szeptember 13., 22:13; Megválaszolva: 2015. szeptember 14., 17:23
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid