Terhesség és allergia gyógyszer

Tisztelt Doktor Úr! Kérdezni szeretném, hogy a szezonálisan szedett allergia-gyógyszert ill. szteroidos orrsprayt egy terhesség vállalása előtt mennyivel célszerű abbahagyni. Tehát kb. milyen "kiürülési idővel" kell számolni a teherbe esés előtt. Lordestin tablettáról ill. Flixonase orrsprayről van szó. Most kezdeném el szedni ill. használni valamelyiket és kb. másfél hónapig lenne rá szükségem. (Illetve az orrsprayt mostanában már egyszer-egyszer használnom kellett) Ön szerint jobb inkább el sem kedzeni használni, ha még az ősszel teherbe szeretnék esni, vagy esetleg némi szünet után már nem okozhat gondot. Illetve a két szer közül melyik a kevésbé káros egy jövendő magzatra nézve? Tanácsát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

Az allergia gyógyszer /antihisztamin/ szedése terhességben nem tanácsos. A szteroid folyamatos alkalmazása sem tanácsos terhességben, az időleges, alkalmi adásáról nem ismert a magzatkárosító hatás.

A terhesség alatti időre szólnak a leírtak, kiürülése a szervezetből a készítményeknek 24 óra alatt megtörténik.

Az egész problémát allergológussal tanácsos megbeszélni.

Kérdés: 2015. augusztus 15., 17:18; Megválaszolva: 2015. augusztus 16., 21:24
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid
Terhesség jelei