rövid méhnyak

Első babámat várom.Nagyon aggódok.9hetesen vérzes, 18 hetesen görcs(kényszertartásba volt pici) 21hetes kétoldali vesetagulat.27hetesen kitenyesett baci hüvelyi keretből summamed3x500mg.Közben barnás folyás, változó intenzitással.Görcsöltem, keményedett pocak.Ezekre kaptam gyógyszereket (gyno pevaryl 2x ismetelve, curam, jelenleg: magnerot3x2, rutascorbin3x1, folsav, terhesvitamin.Nem dolgozom, sokat pihenek a mehnyak felpuhulva, megrövidülve (26hét2cm) Azóta nem vizsgálták majd jövő héten megyek kontrollra. Mennyire van okom félni? Mennyire terhelhetem magam? Egész nap feküdni kell? Séta?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

A leírt tünetek a fenyegető vetélés, koraszülés tünetei. A jelenlegi helyzet kezelése a leírt készítményekkel megfelelő. A legfontosabb a fertőzés elkerülése a nyitott méhszáj miatt, az esetek döntő többségében a méhtevékenység kialakulásában is jelentős szerepe van a gyulladásnak.

A pihenés, kímélő életmód, a fizikai terhelés kerülése mindenképpen szükséges.Sajnos jelen esetben ez a fekvést jelenti, valamint az alkalmazott készítményeket, rendszeres szakorvosi vizsgálat mellett.Ezek maradéktalan betartása segíti a terhesség kiviselését.

Kérdés: 2015. április 17., 13:58; Megválaszolva: 2015. április 18., 19:15
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása