nuvaring-elfelejtettem visszatenni

Tisztelt Doktor Úr! 3 éve használom a Nuvaring hüvelygyűrűt megszakítás nélkül. A legutóbbi felhelyezés óta eltelt egy hét, amikor a gyűrűt együttlét során kivettem, a párom az aktus során nem élvezett belém, viszont a gyűrűt elfelejtettem visszatenni így három nap után került vissza. Fennáll a terhesség veszélye? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

a gyűrű hormonokat bocsát ki magából lassan, hogy a terhességet megelőzze. Ha a gyűrű több mint 3 óráig a hüvelyen kívül volt, akkor túl hosszú ideig nem volt hormonkibocsátás és a gyűrű fogamzásgátló hatékonysága csökkenhet. Ezért ne legyen a gyűrű 3 órát meghaladó ideig a hüvelyen kívül 24 óra leforgása alatt!

Ha 3 óránál hosszabb ideig van a gyűrű a hüvelyen kívül, a fogamzásgátló hatékonyság csökkenhet. Helyezze vissza a gyűrűt a hüvelybe, amint észreveszi, és hagyja a helyén megszakítás nélkül 7 napig! Használjon óvszert, ha közösülésre kerül sor ezalatt a 7 nap alatt!

Kérdés: 2015. február 10., 15:49; Megválaszolva: 2015. február 10., 22:15
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom