gyógyszer hatása fogamzásgátlóra

Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 6 éve szedek Tri-regolt. Jelenleg gyomorhurutra szedek Zimpax 20 mg gyomorsav ellenáló tablettát.Ennek a gyógyszernek esetleg lehet olyan hatása, hogy más állapotba kerüljek? Illetve a Tri-regolnak ennyi idő után lehet olyan mellékhatása, hogy ájulás szerű érzetem van, mert beszürkül a kép, de ténylegesen el nem ájulok? háziorvos azt mondta, hogy ez a fog.gátló miatt volt a szememben az érhálózatban egy kis trombózis. Eddig semmi ilyen nem volt, semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam.Egyébként 5 évvel ezelőtt glaukómával voltam műtve.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A fogamzásgátló felszívódását befolyásolhatja a gyomorhurut és az alkalmazott gyógyszer is.

Emiatt kiegészítő védekezési módszer alkalmazása tanácsos.

A fogamzásgátló a trombózis készséget fokozza, ez ismert tény.Labor vizsgálat végezhető a trombózis kockázatának megállapítására. A fogamzásgátlók az antithrombin-III nevű gátló faktoron keresztül képesek fokozni a trombóziskészséget, mert a fogamzásgátlók ennek az inhibitornak a májban történő szintézisét gátolják. Fogamzásgátló tabletták felírása kapcsán a trombózis kivizsgálásának, kezelésének alapköve a tüneteknek, klinikumnak megfelelő vizsgálatok elvégzése.

Kérdés: 2015. január 08., 10:42; Megválaszolva: 2015. január 08., 21:13
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom