Sport terhesség ideje alatt

Tisztelt Uram! Rengeteg forumon lehet olvasni, hogy akik korábban sportoltak rendszeresen azok terhesség ideje alatt is folytathatják. Arról csak néhány helyen írnak hogy mi az optimális pulzusszám ami fölé nem mehet. Olvastam hogy 140 lenne az ideális, én napokban voltam sportolni es volt hogy 150-160 is elérte rövid ideig. Kérem adjon segítséget hogy nyugodt szivvel tudjak a kesobbiekben is mozogni. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza pulzusszám témában

Kedves Kérdező! A terhes mozogjon, laza szabadgyakorlatok szintjén, de semmiképpen nem pulzusszám kontrolljával. Történetesen 30 évig válogatott keret sportorvosa is voltam nőgyógyászati főorvosságom mellett. Így nyugodtan kérem, ugrós, dobbantós mozdulatok nem kívánatosak, statikus megfeszített állapotok sem! Megindított és hirtelen abbahagyott mozgásirányok sem. Mos az idősebbeknek szánt TV torna alapgyakorlatok ajánlottak a nem nagyfokú kifáradásig. A terhességi kívánatos tornához nagyobb könyvesboltokban nagyszerű, ábrás szakkönyvek kaphatók. Ne feledje, most vérkeringése kapacitása nagy mértékben egy nagy anyagcsere igényű gyorsan fejlődő magzat ellátását köti le. Minden izmokra szánt túlságos oxigén igényt tőle vonna el. Ne menjen a pulzusa 100 fölé, ha lehet.

Kérdés: 2015. január 02., 22:54; Megválaszolva: 2015. január 05., 12:17
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom