antibiotikum terhesség alatt?

Tisztelt Szakértő! Rettenetesen aggódom. Sajnos nem tudtam ezt a dolgot megvitatni a kezelő orvosommal, így ismét nagyon bízom a Doktor Úr segítségében. Terhességem 32. hetében bakteriális fertőzésre Ciprofloxacin-Human 750 mg kiszerelésű antibiotikumot kellett szednem. A tájékoztatóban is benne van, hogy terheseknek nem ajánlott. (De ez minden gyógyszerre igaz...) Utána néztem egy picit jobban, és mindenhol azt írják, hogy a gyógyszer feltételezetten teratogén..(Csont és ízületi elváltozásokat okozhatnak a Fluorokinolonok)Bízom az orvosomban, de ez nagyon megijesztett. Kétségbe vagyok esve, hogy ártottam-e ezzel a babámnak.... Kérem segítsen! Köszönettel: Rita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a gyógyszer terhesség alatt témában

A leírt antibiotikum terhességben nem javasolt. Léteznek terhességben adható készítmények. Feltehetőleg azonban magzat károsító hatással rögtön nem kell számolni.

Kérdés: 2014. június 03., 08:50; Megválaszolva: 2014. június 03., 20:54
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Genetikai vizsgálat 13 hetes terhesen
Fertőzés terheség alatt
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes