Epilepszia és terhesség

Azt szeretném megtudni hogy epilepsziára Lamolepet szedek 2*200mg-ot és 7hetes terhes vagyok. Milyen hatással van ez a gyógyszer a terhességre? 14 év tünetmentesség után 2012 decemberében abbahagytam a gyógyszerszedést de tavaly szeptember óta 4 eszméletvesztéses rohamom volt. Az utolsó ápr.1-jén.Januárban elkezdtem szedni a Lamolepet 2*100mg-ot majd áprilisba emeltük 2*200mg-ra. Azelőtt is Lamolepet szedtem évekig. Válaszát előre is köszönöm

Dr. Kerekes Éva válasza epilepszia témában

Tisztelt Leendő anyuka!

Nyugodtan szedje tovább a gyógyszerét. A magzatra nincs kóros hatással. A szülés utáni tenndőkről majd a neurológusa időben tájékoztatja. Érdemes olyan neurológust választani, aki jártas az epilepsziában. Sok kórházban működik Epilepszia szakrendelés és /vagy Centrum.Itt biztosan epilepsziában jártas szakember rendel, és az epileptológusok jó szakmai kapcsolatban vannak olyan Nőgyógyászati osztályokkal, ahol az epilepsziás szülőnők gondozását, szülését zavartalanul oldják meg.

sok sikert, problémamentess terhességet és szülést!

Kérdés: 2014. május 28., 14:07 ;Megválaszolva: 2014. május 29., 23:14
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Epilepsziám van, veszélyeztetett...
Tisztelt Doktornő/Úr! Párommal szeretnénk babát vállalani, viszont enyhe fokú epilepsziám van (gyógyszert szedek, amivel rohammentes vagyok....
Ultrahang hat hetes terhesen
Tisztelt szakértő! Szeretném tudni 6 hetes terhesen miket lehet látni a utrahangon? Epilepsziás vagyok, 17 éves korom óta.Gondot jelent a...
Örökölhető?
Kedves Doktornő! Van két epilepsziás testvérem, egy év korkülönbség van köztük és mindkettő születésénél késleltette az orvos szülést és...
Káros lehet-e a magzatra?
Tisztelt Doktornő! Megközelítőleg 3 hónapja - nem közvetlenül epilepsziára - de carbamazepine hatóanyagú gyógyszert szedtem közel 1 hónapig....
Korai terhességi ,alhasi fájdalom