Nyitott méhszáj milyen problémát okozhat?

Tisztelt Doktor Ur! 18 hetes terhes vagok, a nogyogyasz 3100-as merteku nyitott mehszajat allapitott meg nalam. Amit akkor mondott, nem tunt ijesztonek, moderalt szexualis eletet es az emelgetes keruleset javasolta. Sajnos kulfoldon elek es csak visszaterve olvastam utana, hogy mit is jelent mindez es hova vezethet, ami utan mar boven volna mit kerdeznem a Magyar orvosomtol. A helyi terhesgondozasnak nem resze a huvelyi vizsgalat es felek, hogy nem veszik majd komolyan a helyzetet-ha egyaltalan eljutok valaha vizsgalatra, hiszen az idopontokat se merik bokezuen. Rettegek, hogy a napi 2.5 ora ingazas, a munkahelyi stressz es sajnos fizikai megterheles artani fog es a mehszaj tovabb tagul. Az elmult ket napban tobb alkalommal apro szurasokat ereztem mind a hasfalam tajekan, mind a huvelyben (a megelozo napokat vonaton, autoban illetve repulon toltottem). Kell -e aggodnom, hogy ezek osszefuggesben lehetnek a mehszaj nyitottsagaval? Vagy elofordulhat, hogy az orvosom altal felirt Pimafucin kup (enyhe gombasodast is megallapitott az orvosom a vizsgalat soran) hasznalata is okolhato a tunetekert? Nem veszelyes a kup hasznalata nyitott mehszaj eseten? On mit tanacsol, mit tegyek, hogy elkeruljem a tovabbi tagulast? A hosszu utazasok novelik a kockazatot? Rendszeresen vegzek terhes jogat es intim tornat (az emlitett vizsgalat ota nem), szabad ezeket folytatnom vagy hagyjak fel veluk surgosen? Hogyan keruljem a fizikai terhelest, ha a munkam resze? Mar nem emelgetek, de meg most is sokat hajolgatok, lepcsozok. Szulesi szabadsagra itt csak a 29. het utan lehet elmenni, igy az agynyugalom megoldhatatlannak latszik. Kicsit kiszolgaltatottnak erzem magam es jol jonne a szakertoi segitseg. Elore is koszonom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a terhesség témában

Tisztelt Kérdező! A méhszáj lelete azt jelenti, hogy a külső méhszáj nyitott, de a belső zárt és a méhnyak sem rövidült meg. Én a kúp használatát nem javaslom, helyette krémet (Canesten) használjon. Az, hogy 20 hetesen ilyen változatos, zaklatott életet él, természetesen nem helyes és a koraszülést tekintve kockázatos. A könnyű jóga gyakorlatot folytathatja, de az intim torna tilos. Javaslom, hogy szakítsa meg külföldi munkavállalását és térjen haza, de ezt természetesen Önnek kell eldöntenie. Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. április 30., 00:07; Megválaszolva: 2014. május 01., 16:37
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Genetikai vizsgálat 13 hetes terhesen
Fertőzés terheség alatt
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes